For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Orchestra Naţională d’Île-de-France | George Enescu Festival
L’Orchestre national d’Île-de-France

Orchestra Naţională d’Île-de-France

Creată în 1974, Orchestre national d’Ile-de-France primeşte fonduri de la Consiliul Regional al Ile-de-France şi de la Ministerul Culturii. Principala ei misiune este să aducă muzica simfonică mai aproape de publicul aflat în regiunea Ile-de-France şi, în principal, să atragă noi publicuri, de tineri.

Formată din 95 de muzicieni permanenţi, orchestră susţine în jur de 100 de concerte pe stagiune, oferind spectatorilor din Ile-de-France o varietate largă de programe din trei secole de muzică, de la marile simfonii la muzică nouă, de la baroc la o multitudine de expresii moderne ale muzicii (Lenine, Pink Martini, Craig Armstrong, Paolo Conte, Nosfell). Orchestra însăşi este inovatoare, creând aproximativ o sută de bucăţi contemporane în ultimii 15 ani, precum şi un festival propriu numit „Ile de decouvertes”.

Enrique Mazzola este dirijorul principal şi directorul muzical al Orchestre National d’Ile-de-France, începând cu septembrie 2012, el urmându-i lui Yoel Levi, cel care a contribuit, timp de şapte sezoane, la coeziunea muzicală şi creşterea exigenţei calitative a orchestrei.

Orchestra îşi dedică misiunea şi timpul pentru a atrage, în principal, un public tânăr. În ultimii ani, a dezvoltat numeroase scheme ambiţioase şi entuziaste, cum ar fi workshopuri „în culise” şi oportunitatea de a cunoaşte artişti importanţi, dar şi concerte educative şi spectacole muzicale.

Concertul „Cântați cu” și recentul „The Child and the Spells”, de la Salle Pleyel, a reunit mii de tineri cântăreți.

O colecție de CD-uri pentru tineri a fost lansată în aprilie 2010 (primele două titluri: Robert Pig și Princess Kofoni), iar în 2012 a fost lansat audiobook-ul „Prima dată m-am născut” în parteneriat cu editura Gallimard.