For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Orchestra of the Age of Enlightenment | George Enescu Festival

Orchestra of the Age of Enlightenment

În 1986, un grup de muzicieni curioși din Londra au privit cu multă insistență instituția interesantă pe care o numim Orchestră și am decis să începem din nou de la zero. Au început prin aruncarea cărții de reguli. Punem un singur dirijor? În nici un caz. Ne specializăm în repertoriul unei anumite ere? Prea restricționat. Ducem o lucrare la perfecție și apoi mergem mai departe? Prea leneș. Astfel a luat naștere Orchestra of the Age of Enlightenment.

Pe măsură ce acest ansamblu distinctiv care cântă pe instrumente specifice unei anumite epoci, a început să obțină un punct de sprijin, ei și-au făcut o promisiune. Și-au promis că vor continua să-și pună întrebări și să inventeze atâta timp cât vor trăi. Rezidențele de la Centrul Southbank și de la Festivalul Glyndebourne nu i-au diminuat partea experimentalistă. O afacere importantă nu i-a schimbat capriciile. În schimb, OAE a examinat notele muzicale cu tot mai multă libertate și rezolvare.

Această sete creativă rămâne neschimbată. Seria Night Shift cu evenimente informale redefinește formatele de concerte. Sediul lor central de la Kings Place din Londra, le-a încurajat creativitatea, cum ar fi Bach, Universul și Totul, o serie de „duminică dimineață” alături de contribuții de la oameni de știință cunoscuți. Și începând cu anul 2017, a început Șase Capitole de Enlightenment, șase sezoane extraordinare care explorează muzica, știința și filozofia erei aurii, din care Orchestra își ia numele.

Acum având peste 30 de ani, OAE face parte din mobilierul nostru muzical. S-a bucurat chiar de talentele remarcabile de dirijor ale lui Elder, Rattle, Jurowski, Iván Fischer, John Butt și Sir András Schiff cu un titlu comun de Artist Principal. Dar nu credeți că ansamblul a pierdut din vedere jurământul său fondator. Nu toate orchestrele sunt aceleași. Și nu există nimic asemănător cu acesta.

©Andrew Mellor

oae.co.uk
@theoae
facebook.com/orchestraoftheageofenlightenment