For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Orchestra Philharmonia | George Enescu Festival

Orchestra Philharmonia

Orchestra Philharmonia creează spectacole captivante pentru un public global.

Înființată în 1945, în parte ca orchestră de înregistrări pentru piața audio în creștere, Philharmonia a fost întotdeauna pionieră în utilizarea tehnologiei pentru a ajunge la un public mai larg pentru muzica orchestrală. În timpul pandemiei de coronavirus, a continuat să creeze spectacole remarcabile, experimentate online de ascultători de pe cinci continente.

Philharmonia este găzduită permanent de Royal Festival Hall din Southbank Centre, în inima Londrei, unde a fost Orchestră Rezidentă încă din 1995. Orchestra este, de asemenea, rezidentă la Bedford Corn Exchange, De Montfort Hall în Leicester, The Marlowe în Canterbury, Anvil Arts în Basingstoke, Three Choirs Festival în vestul Angliei și Garsington Opera. Caracteristic pentru toate rezidențele sale este un program de învățare și implicare care încurajează oameni să interacționeze și să participe în muzica orchestrală.

Philharmonia este o organizație caritabilă înregistrată. Organizația se bazează pe venituri dintr-o serie variată de surse pentru a-și livra programul și este mândră să fie susținută cu generozitate de Arts Council England. În timpul pandemiei a primit o subvenție din Fondul de Redresare Culturală, împreună cu sprijinul susținătorilor săi. Acest lucru a permis nu doar supraviețuirea sa, dar și crearea de noi experiențe online pentru publicul său.

Dirijorul și compozitorul finlandez Esa-Pekka Salonen a fost Dirijor Principal și Consilier Artistic al orchestrei din 2008. Colegul său finlandez Santtu-Matias Rouvali preia funcția de Dirijor Principal în sezonul 2021/22. Sub Salonen și alți dirijori cheie, Philharmonia a creat o serie de proiecte vizionare aclamate de critici, distincte atât pentru sfera lor artistică, cât și pentru profunzimea conținutului live și digital. În ianuarie 2021, Orchestra a anunțat o nouă colaborare Artist in Residence cu House of Absolute, un colectiv de artiști multidisciplinari.

Reputația internațională a Philharmonia derivă în parte din moștenirea extraordinară a înregistrărilor și coloanelor sonore, care a fost construită în ultimii zece ani prin proiecte digitale premiate care plasează privitorul în inima orchestrei. Lansează înregistrări live de concerte sub egida Signum Records.

De-a lungul istoriei sale, Philharmonia a făcut turnee în Europa, Asia și America. Cea mai recentă activitate include o rezidență în 2020 la Tokyo Metropolitan Theatre, precum și tururi în Insulele Canare, SUA și Columbia.

Philharmonia este o echipă formată din 80 de muzicieni de talie mondială din 16 țări. Așteaptă cu nerăbdare să aducă muzică în viața ta, prin concerte grozave și proiecte inovatoare, pentru următorii 75 de ani și mai departe.