For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser ORCHESTRA SIMFONICĂ WDR DIN KÖLN – CHAMBER PLAYERS | George Enescu Festival

ORCHESTRA SIMFONICĂ WDR DIN KÖLN – CHAMBER PLAYERS

Cvintetul de coarde cu două viole era un ansamblu cameral standard în secolul al XVII-lea. Mulți muzicieni consacrați au scris lucrări pentru acest gen de formație. Acești cinci muzicieni ai WDR Sinfonieorchester Koln, una dintre cele mai valoroase orchestre europene, au decis să se lase inspirați de experiența în domeniul muzicii de cameră și din influențeleși cunoștințele  culturale dobândite.

De la debutul din 2016, WDR Chamber Players s-au afirmat printr-un turneu în China în anul 2017 cu un succes deplin. Albumul lor de debut, Cvintetele de Brahms, a fost lansat de casa de discuri Penthatone în apilie 2017, și a fost premiat cu Premiul Diapason d’Or din partea revistei internaționale Diapasone.

Răspunsul entuziast din partea publicului și a criticilor a încurajat formația să continue pe acest drum. Prin susținerea concertelor live și prin radio brodcast, Chamber Players își îndeplinesc țelul, acela de împărtăși pasiunea lor pentru muzică ascultătorilor.

Remarcabili prin unitatea sunetului, timbrului plin de culoare și expresivitatea energică și intensă, WDR Chamber Players reușesc să combine în interpretarea lor paleta expresivă a unei formații simfonice, cu intimitatea specifică a ansamblului cameral.

,,Realizează o senzualitate infinită prin lirismul abundent, găsind pretutindeni culori rafinate și un dinamism fără gravitație”.

2020 a fost un an dificil pentru toată lumea. Fiindcă toate concertele au fost anulate, ne-am concentrat pe producția CD-urilor. CD-ul cu Cvintetele și Octetul de Max Bruch  a fost recent lansat de Alpha classics și va fi urmat de Trio-ul de coarde și Saptetul de Ludwig van Beethoven.

Mulțumiri deosebite domnului Jianquan Ge și domnului Peng Bai pentru sponsorizarea viorii Rocca 1851,  pe care cântă Ye Wu.