For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Orchestra Tonhalle din Zurich | George Enescu Festival
Orchestra Tonhalle din Zurich

Orchestra Tonhalle din Zurich

După aniversarea de 150 de ani de la înființarea Tonhalle Society Zurich ce a avut loc în ultimele două sezoane, în care au fost prezentate, de asemenea, numeroase premiere mondiale și spectacole pe scenă, Orchestra Tonhalle din Zurich va începe un nou capitol al istoriei orchestrei începând cu sezonul 2019/20 împreună cu noul Dirijor Principal și Director Muzical Paavo Järvi. David Zinman a condus Orchestra Tonhalle din Zurich până în sezonul 2013/14 și este acum Dirijor Laureat; Lionel Bringuier a fost Dirijor Principal până în sezonul 2017/18. Un turneu de succes în Asia cu Paavo Järvi în toamna anului 2018 a fost urmat de înregistrări live pentru primul CD, cu lucrări orchestrale de Olivier Messiaen. Înregistrările tuturor simfoniilor de Ceaikovski sunt planificate pentru sezonul 2019/20, completând cele peste 40 de producții pe CD ale orchestrei. Acestea includ înregistrări complete ale tuturor simfoniilor de Beethoven, Mahler, Brahms și Schubert, precum și seturile aniversare și cu lucrări de Ravel.

Compusă din puțin peste 100 de muzicieni din 20 de țări, Orchestra Tonhalle interpretează 50 de programe diferite în mai mult de 100 de concerte în fiecare sezon. Acestea sunt completate de apariții în mai mult de 70 de orașe din 16 țări până în prezent. Muzicienii principali ai orchestrei pot fi auziți în seria TOZ Soloists. Atât acasă, cât și în turneu, ansamblul cântă alături de soliști de renume precum Janine Jansen, Martin Grubinger, Joshua Bell, Rudolf Buchbinder, Julia Fischer, Gautier Capuçon, Yuja Wang, Jean-Yves Thibaudet, Lisa Batiashvili și Sabine Meyer.

Orchestra menține legături strânse cu dirijori invitați precum Franz Welser-Möst, Bernard Haitink, Herbert Blomstedt, Manfred Honeck, Krzysztof Urbański, Jakub Hrůša, Kent Nagano, Giovanni Antonini și Jan Willem de Vriend.

Orchestra a cântat la Tonhalle Maag de la începutul sezonului 2017/18. Sezonul 2019/20 va fi ultimul din trei sezoane în care ansamblul a concertat în districtul 5 din Zurich, înainte de a se întoarce în sala de concerte renovată Tonhalle de pe malul lacului Zurich.