For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Paavo Järvi | George Enescu Festival

Dirijor câștigător al Premiului Grammy, ediția din Estonia, Paavo Järvi este recunoscut la scară largă ca fiind un muzician al muzicienilor, bucurându-se de parteneriate strânse cu cele mai bune orchestre din lume. Este Dirijor Principal al Tonhalle Orchestre-Zürich și al Orchestrei Simfonice NHK, Tokyo, și Director Artistic al Die Deutsche Kammerphilharmonie Bremen și al Orchestrei Festivalului Estonian, pentru care este și fondator. Paavo Järvi este Dirijor Laureat al Frankfurt Radio Symphony, Director Muzical Laureat al Orchestrei Simfonice din Cincinnati și Consilier Artistic al Orchestrei Simfonice Naționale din Estonia.

Pe lângă pozițiile sale permanente, Järvi este deseori solicitat și ca dirijor invitat, susținând în mod regulat reprezentații alături de Berliner Philharmoniker, Philharmonia Orchestra din Londra, Münchner Philharmoniker, Staatskapelle Dresden și Orchestre de Paris, unde a ocupat funcția de Director Muzical din 2010 până în 2016.

Fiecare sezon se încheie cu o săptămână de spectacole și sesiuni de masterclass pentru dirijare în cadrul Festivalului de Muzică Pärnu din Estonia, pe care Paavo Järvi l-a înființat în 2011 împreună cu tatăl său, Neeme Järvi. Succesul festivalului, cât și al ansamblului său rezident – Orchestra Festivalului Estonian – a determinat un număr ridicat de invitații la evenimente de cea mai înaltă calitate, inclusiv spectacole recente la BBC Proms, Hamburg Elbphilharmonie și un turneu în Japonia.

Având o discografie extinsă, Paavo Järvi a lansat recent mai multe materiale, printre care un album de muzică orchestrală de Messiaen puțin cunoscută cu Tonhalle Orchestre-Zürich; al treilea și ultimul volum din ciclul Brahms Symphony cu Die Deutsche Kammerphilharmonie Bremen; și înregistrarea în premieră mondială a Simfoniei Nr. 9, Mythos, de Erkki-Sven Tüür cu Orchestra Festivalului Estonian.

În 2019, Paavo Järvi a fost numit Dirijor al Anului de Opus Klassik din Germania, și a primit Premiul Muzical Rheingau pentru realizările sale artistice cu Deutsche Kammerphilharmoie Bremen în peisajul orchestral și cultural german. Alte premii și distincții includ un premiu Grammy pentru înregistrarea Cantatelor de Sibelius cu Orchestra Simfonică Națională Estoniană, Artistul Anului atât de Gramophone (Marea Britanie), cât și de Diapason (Franța) în 2015 și Commandeur de L’Ordre des Arts et des Lettres acordat de Ministerul Culturii francez pentru contribuția sa la muzica din Franța. În calitate de susținător dedicat al culturii estone, a fost distins cu Ordinul Stelei Albe de către președintele Estoniei în 2013, iar în 2015 i s-a oferit Medalia Sibelius ca recunoaștere a eforturilor sale de a aduce muzica compozitorului finlandez către un public mai larg.

Născut în Tallinn, Estonia, Paavo Järvi a studiat percuția și dirijoratul la Școala de Muzică din Tallinn. În 1980, s-a mutat în SUA unde și-a continuat studiile la Curtis Institute of Music și la Los Angeles Philharmonic Institute cu Leonard Bernstein.