For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Patrick Grahl | George Enescu Festival
Patrick Grahl

Patrick Grahl s-a născut la Leipzig și a fost inițial membru al Corului St. Thomas din Leipzig sub conducerea lui Georg Christoph Biller; apoi a continuat pregătirea de canto la Academia de Muzică Felix Mendelssohn-Bartholdy din Leipzig cu profesorul Berthold Schmid, absolvind cu distincție examenul final. Patrick Grahl a participat la sesiuni de masterclass susținute de Peter Schreier, Gotthold Schwarz, Gerd Türk, Ileana Cotrubas și prof. Karl-Peter Kammerlander, ceea ce i-a dat un avânt decisiv în dezvoltarea sa artistică.

În timp ce era încă student, Patrick Grahl a reușit să lucreze și să interpreteze roluri precum Alfred (în Die Fledermaus de Johann Strauß), Tamino (în Die Zauberflöte de Mozart) și Albert (în Albert Herring de Britten). El a interpretat, de asemenea, rolul Tânărul slujitor în Elektra de Richard Strauss și ca Păstor/Vocea unui Tânăr Marinar în Tristan und Isolde de Richard Wagner la Opéra National din Lyon. În timpul sezonului curent, Patrick Grahl face apariții ca Don Ottavio în Don Giovanni de Mozart la Teatrul La Fenice din Veneția.

În 2016, tenorul a câștigat Premiul Întâi la Concursul Internațional Johann Sebastian Bach de la Leipzig, ediția a XX-a. El este deja foarte solicitat ca interpret de oratoriu și concert și a fost invitat să cânte ca solist cu orchestre precum Gewandhaus din Leipzig, Filarmonica din Dresda, Filarmonica Radio NDR, Orchestra Gürzenich din Köln, precum și Accademia Nazionale din Santa Cecilia și Orchestra Simfonică din Londra; a lucrat cu dirijori precum Sir John Eliot Gardiner, Daniele Gatti, Hartmut Haenchen, Ludwig Güttler, Peter Schreier, Andrew Manze și Leopold Hager. Patrick Grahl are încă legături strânse cu Corul Sf. Toma din Leipzig și cu Corul Kreuz din Dresda.

În timpul sezonului curent, Patrick Grahl cântă, printre altele, lucrări de Bach și Haendel cu Orchestra Simfonică HR dirijată de Emmanuelle Haim, Oratoriul de Crăciun de Bach cu Windsbach Boys Choir și Akademie für Alte Musik, dirijat de Martin Lehmann, Pasiunea Sf. Ioan de Bach, dirijată de Peter Schreier în Biserica Thomas din Leipzig, Elias de Mendelssohn cu Orchestra de Cameră Mitteldeutsches și Corul Monteverdi, dirijat de Gothart Stier.

De asemenea, face un turneu în Europa cu Orchestra de Cameră din Basel sub bagheta lui Giovanni Antonini, interpretând Fidelio de Beethoven, și efectuează un turneu în America de Sud interpretând lucrări de Bach dirijate de Hans-Christoph Rademann, precum și cântând în Lob der Torheit de B.A. Zimmermann cu Orchestra Gürzenichr din Köln. Sezonul se încheie cu participarea într-un concert la San Sebastian ca solist în Recviem în do minor de Michael Haydn, dirijat de Christian Zacharias.

În afară de numeroasele sale angajamente pe scena de concert și operă, Patrick Grahl are un interes dedicat proiectelor și recitalelor de muzică de cameră, de exemplu cu cvartetul său de voci masculine Thios Omilos sau ansamblul Barockwerk Ost, cu care în 2014 a câștigat Premiul Întâi al Premiilor Advancement pentru Muzică Veche acordate de Saarland Radio și Academia de Muzică Antică din Saarland. Până în 2013, Patrick Grahl a primit o bursă de la Fundația Friedrich Ebert din Bonn.