For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Paul Kantor | George Enescu Festival

Paul Kantor

Paul Kantor este unul dintre cei mai importanți profesori de vioară și unul dintre cei mai căutați profesori din America de Nord. În prezent, este profesorul de vioară Sally Shepherd Perkins la Shepherd School of Music de la Universitatea Rice, după ce a fost anterior profesor de vioară Eleanor H. Biggs la Institutul de Muzică din Cleveland. A terminat studiile de licență în muzică și de master în muzică la The Juilliard School, studiind vioara cu Dorothy DeLay și muzica de cameră cu Robert Mann. A predat la Școala Juilliard, Conservatorul New England și Universitatea Yale și a fost președinte al Departamentului de corzi la Universitatea din Michigan timp de 13 ani. El continuă să fie artist în rezidență la Școala Glenn Gould a Conservatorului Regal de Muzică din Toronto, încă de la numirea sa în 2008. Împreună cu fiul său, violonistul Timothy Kantor, a fondat și conduce Programul de vioară Gabriel Del Orbe din Republica Dominicană.

De asemenea, domnul Kantor a susținut masterclass-uri la Simpozionul Starling-DeLay, Universitatea Indiana, Școala Eastman, Universitatea din Southern California, New World Symphony și altele. Studenții săi câștigă în mod constant premii de top la competiții importante, precum Indianapolis, Montréal, Stulberg, Buenos Aires, Klein și Fischoff. În ultimii 37 de ani, a făcut parte din Artist/Faculty of the Aspen Music Festival and School, unde a fost concertmaster atât al Orchestrei Festivalului, cât și al Orchestrei de Cameră Simfonice. A cântat ca solist cu numeroase orchestre simfonice și a fost concertmaestru al New Haven Symphony, Lausanne Chamber Orchestra și Great Lakes Festival Orchestra. Domnul Kantor a fost membru al cvartetelor de corzi New York și Lenox, Berkshire Chamber Players și National Musical Arts Chamber Ensemble din Washington, D.C.

Dl. Kantor a interpretat premierele mondiale ale Concertului pentru vioară de Dan Welcher, (înregistrat ulterior cu Larry Rachleff și Symphony II), precum și „Red Violin Caprices” de John Corigliano. Înregistrările sale pot fi găsite la casele de discuri Equilibrium, CRI, Delos și Mark Records. În 2014 i-a fost oferit Premiul Artist Teacher de Asociația Americană a Profesorilor de Corzi. Domnul Kantor este căsătorit cu distinsa pianistă, Virginia Weckstrom.