For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Peng Lin  | George Enescu Festival

CHINA

Peng Lin a obținut premiul I la Concursul Internațional de Pian din Rodos în 2012. În urma câștigării Concursului de Concerte de la Juilliard School, și-a făcut debutul la Lincoln Center în 2015, alături de Orchestra Juilliard și de dirijorul Peter Oundjian. Este laureată la Concursul Internațional UK Piano Open, Concursul Internațional de Pian Rina Sala Gallo și Concursul Internațional pentru Tineri Pianiști Arthur Rubinstein in Memoriam. Peng Lin a concertat pe scenele Carnegie Weill Hall, Alice Tully Hall, Muziekgebouw din Eindhoven și Sala de Concerte din Shanghai.

Născută în Kulangsu, „insula pianului” din China, Peng Lin și-a făcut debutul solistic cu Concertul K 467 de Mozart la vârsta de 9 ani. La vârsta de 16 ani a fost admisă ca bursier la Juilliard School, unde a urmat cursurile de licență și master. De asemenea, a absolvit un master la Yale School of Music și a obținut Diploma de Artist la Colegiul Regal de Muzică din Londra. Peng Lin a concertat la Festivalul de Muzică Aspen, Festivalul de Pian de la Oxford, Festivalurile de la Sarasota și Taos. A lucrat cu muzicieni precum Yoheved Kaplinsky, Hung-Kuan Chen, Peter Serkin, Dmitri Alexeev, Ian Jones și Benedetto Lupo.

 

PROGRAM:

Etapă online
Bach Preludiul și fuga în si minor, Clavecinul bine temperat – Caietul I
Mozart Sonata nr. 18 în re major K. 576
Liszt Studiul de concert S. 144 nr. 2, La leggierezza
Scriabin Studiul op. 42 nr. 5
Schumann Carnaval op. 9

Semifinală
Enescu Suita nr. 2 în re major op. 10
Chopin Barcarola în fa diez major op. 60
Brahms Fantezii op. 116
Scriabin Studiile op. 42 nr. 1-5
Dutilleux Sonata pentru pian (partea a III-a – Choral et variations)

Finală
Bartók Concertul nr. 3 în mi major pentru pian și orchestră Sz. 119