For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Philippe Dinkel | George Enescu Festival

Philippe Dinkel s-a născut în Elveția și a studiat pianul la Geneva (premier prix de virtuosité, la clasa lui Harry Datyner), Bloomington (Indiana University, cu Alfonso Montecino) și Bruxelles (cu Pascal Sigrist). În activitățile sale concertistice muzica de cameră ocupă un rol foarte important, în special alături de Trio Musiviva (laureat cu premiul I la Concursul din Colmar) și de Cvartetul Sine Nomine, dar și în alte formule camerale.

A urmat un master în muzicologie la Universitatea din Geneva. Autor a numeroase articole și conferințe, Dinkel a predat muzicologie, istoria muzicii și analiză, iar ulterior a devenit director la Conservatorul de Muzică din Geneva și, din 2009, la Haute école de musique de Genève.

A fost președintele Conferinței Universităților de Muzică din Elveția, a făcut parte din conducerea Asociației Europene a Conservatoarelor și din numeroase jurii, la concursuri internaționale precum cel din Thailanda, Clara Haskil, Enescu și Ceaikovski pentru tineri muzicieni.

Este președintele comitetului artistic al Concursului de Muzică de la Geneva și decan al Departamentului de Muzică și Artele spectacolului de la Universitatea de Arte și Științe Aplicate din Elveția de Vest (HES-SO). De asemenea, lucrează ca expert pentru fundația europeană MusiQue, activă în domeniul evaluării și acreditării în învățământul muzical superior.

Este profesor la Royal Northern College of Music (Manchester) din decembrie 2018.