For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Philippe Jaroussky | George Enescu Festival
Philippe Jaroussky

Contratenorul Philippe Jaroussky s-a impus ca unul dintre cei mai importanți cântăreți din lumea muzicală internațională, confirmat de Victoires de la Musique („Revelation Artiste Lyrique” în 2004, „Artiste lyrique de l’année” în 2007 și 2010 ) și la Premiile Echo Klassik din Germania în 2008 la München (Interpretul anului) și în 2009 la Dresda (cu L’Arpeggiata).

O stăpânire impresionantă a tehnicii vocale îi permite spectacole pline de nuanțe și acrobații vocale. Repertoriul vast din epoca barocă a lui Philippe Jaroussky variază de la rafinamentele Seicentoului italian cu Monteverdi, Sances și Rossi la strălucirea uimitoare a lui Handel și Vivaldi; acesta din urmă fiind unul dintre compozitorii cei mai interpretați de Philippe recent, pe lângă interpretarea operelor de Johann Christian Bach. În ultimul timp, a explorat, de asemenea, un repertoriu foarte diferit de melodii franceze, acompaniat de pianistul Jerôme Ducros. Din ce în ce mai captivat de lucrările contemporane, Jaroussky a interpretat un ciclu de cântece compus de Marc André Dalbavie din sonetele de Louise Labbé. El a făcut creația operei Only the Sound Remains de Kaija Saariaho la Nederlande Opera Ballet din Amsterdam în martie 2016.

Philippe Jaroussky a avut plăcerea de a colabora cu unele dintre cele mai bune ansambluri baroce. A cântat cu mare apreciere în cele mai prestigioase festivaluri și săli de concerte din întreaga lume.

În 2002 a fondat l’Ensemble Artaserse, care concertează în prezent în toată Europa.

Având deja o discografie impresionantă, Philippe a colaborat cu Edition Vivaldi de Naïve cu Jean-Christophe Spinosi și Ansamblul Matheus. Philippe Jaroussky a semnat un contract exclusiv cu Erato-Warner Classics de mulți ani și a primit numeroase premii pentru înregistrările sale.

După ce a fost Artist în rezidență la Hamburg în noua Elbphilharmonie și cu o performanță remarcabilă în timpul deschiderii acestei noi filarmonice, Philippe și-a dedicat timpul unui vast turneu Händel în toamna anului 2017 cu ansamblul său Artaserse. Apoi, a luat parte la două producții prestigioase de operă la Paris: Only the Sound Remains de Saariaho (la Opera din Paris) și Alcina de Händel (la Théâtre des Champs Elysées). La sfârșitul sezonului, va prelua rolul principal din lucrarea Orfeo of Gluck la Théâtre des Champs Elysées.