For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Philippe Muller | George Enescu Festival
PhilippeMuller

Philippe Muller

Născut în Alsacia, Philippe Muller a fost crescut în tradițiile muzicale franceză și germană ale provinciei. Și-a menținut deschiderea față de diferite culturi și a urmat o carieră polivalentă, interpretând un repertoriu vast, nu numai ca solist, ci și ca membru al diverselor ansambluri de muzică de cameră. În anul 1970, împreună cu Jacques Rouvier și Jean-Jacques Kantorow, a înființat un trio cu pian care a fost apreciat în special pentru dinamismul și omogenitatea sa. Activitatea sa de șapte ani alături de Ensemble Intercontemporain, înființat în Franța de Pierre Boulez, i-a permis să înțeleagă și să stăpânească muzica timpurilor noastre.

În 1979 i-a succedat maestrului său André Navarra ca profesor de violoncel la Conservatorul din Paris. Cariera sa de mai bine de treizeci de ani la Conservator i-a permis să formeze un număr impresionant de tineri violonceliști. Mulți dintre aceștia, printre care Xavier Philips și Gautier Capuçon, de exemplu, au în prezent cariere individuale remarcabile.

Philippe Muller a fost invitat să susțină cursuri de măiestrie la instituții de prestigiu din lumea întreagă, în special în Kyoto, Japonia, unde a fost alături de o academie de muzică franceză timp de douăzeci și doi de ani. Numeroase festivaluri internaționale îl invită în mod regulat. Susține concerte în special în Europa, dar și în Canada, Statele Unite, America Latină, Japonia și Coreea.

Discografia impresionantă a lui Muller îi reflectă personalitatea, prezentând o gamă de lucrări de la Vivaldi, Beethoven și Brahms la Fauré, Ravel, Martinů, Malec și Merlet, cărora li se alătură integrala suitelor de Bach.

Philippe Muller cântă la un violoncel Gennaro Gagliano din 1756.