For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Ralf Sochaczewsky – George Enescu Festival

Ralf Sochaczewsky

Născut la Berlin, Ralf Sochaczewsky și-a început studiile la Universitatea de Muzică din Berlin (UdK) și a luat primele lecții de dirijat cu Marc Piollet și prof. Christian Grube.

Și-a finalizat studiile de dirijat la Academia de Muzică „HfM Hanns Eisler“ din Berlin cu prof. Rolf Reuter și prof. J-P Weigle.

A făcut parte din programul tinerilor dirijori organizat de Consiliul German al Muzicii (Deutscher Musikrat).

A dirijat orchestre importante precum London Philharmonic, Konzerthausorchester Berlin, Orchestra Națională Radio București, Cappella Cracoviensis, Brandenburger Sinfoniker și Orchestra de Cameră a Filarmonicii din Minsk.

Ralf Sochaczewsky a dirijat operă la Teatrul Bolshoi din Moscova (Ruslan și Ludmila), la Komische Oper Berlin (Șapte păcate capitale, Orfeu), la Opera National du Rhin și la Teatrul Național din Vilnius (Dragostea și alți demoni) și la Oper-Oder-Spree (Don Giovanni).

Începând cu 2008-2010 l-a asistat pe Vladimir Jurowski cu London Philharmonic Orchestra, iar în 2011 cu Orchestra Filarmonicii din Berlin și Orchestra de Cameră Mahler.

A fost dirijor asistent la Festivalul de Operă Glyndebourne pentru Dragostea și alți demoni de P. Eötvös în 2008 și Cariera unui libertin de Stravinski în 2010.

În stagiunea 2003/2004 a fost dirijor asistent la Corul Radiodifuziunii Olandeze, iar de atunci a lucrat frecvent cu coruri precum Rias Kammerchor, Berliner Rundfunkchor, Choeur de Radio France, Capella Amsterdam și Ernst Senff Chor.

Ralf Sochaczewsky este dirijor-șef al Corului Cantus Domus din Berlin.

Ralf Sochaczewsky are un interes deosebit față de interpretările istorice. A studiat vioară barocă cu Irmgard Huntgeburth și a cântat în orchestre precum Dresdner Barock Orchestra, Batsdorfer Hofkapelle și Ensemble Sans-Souci.