For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Recital extraordinar Dmitry Sitkovetsky (vioară) & Iain Burnside (pian) în direct la Ateneul Român și online pe festivalenescu.ro | George Enescu Festival

Recital extraordinar Dmitry Sitkovetsky (vioară) & Iain Burnside (pian) în direct la Ateneul Român și online pe festivalenescu.ro

Sâmbătă, 22 mai, de la ora 19.00, puteți asculta un extraordinar recital susținut de Dmitry Sitkovetsky (vioară) și Iain Burnside (pian). Programul conține patru lucrări de Johannes Brahms.

Violonistul Dmitry Sitkovetsky este președintele Juriului de Vioară al Concursului Enescu. O personalitate renascentistă și o forță creatoare magnetică, Dmitry Sitkovetsky este recunoscut în întreaga lume datorită impactului semnificativ pe care l-a avut asupra fiecărui aspect al domeniului muzical. Un artist prolific, cu o carieră care se întinde pe mai bine de patru decenii, este recunoscut și apreciat la nivel mondial ca violonist, dirijor, compozitor, aranjor și profesor, bucurându-se de un statut respectabil în societatea muzicală, ca personalitate uriașă și ca pedagog eminent.

Recunoscut internațional drept unul dintre cei mai de seamă pianiști de muzică de cameră („practic ideal”, BBC Music Magazine), Iain Burnside a colaborat cu mulți dintre marii interpreți vocali ai lumii. Discografia sa cuprinde peste 50 de CD-uri, acoperind un amplu repertoriu. Între titlurile de excelență se găsesc The NMC Songbook, album câștigător al Gramophone Award, ciclurile Schubert alături de baritonul Roderick Williams, pentru Chandos, precum și seria English Song, pentru Naxos.

Biletele în sală costă 65 lei și pot fi achiziționate de aiciBilete pentru accesul în sală se pot cumpăra și de la chioșcul special amenajat de Eventim, înainte de recital, la Ateneu. Evenimentul poate fi urmărit și online, pe site-ul festivalenescu.ro, iar biletul costă 30 de lei.

Programul serii:

Brahms – Scherzo – din Sonata F-A-E(„Frei aber einsam” )
Brahms – Sonata pentru vioară şi pian în Sol major op.78 „Regensonate”
Brahms – Sonata pentru vioară şi pian în La major op. 100 „Meistersinger”
Brahms – Sonata pentru vioară şi pian în Re minor op 108