For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Reika Sakamoto | George Enescu Festival

JAPONIA

Reika Sakamoto a câștigat numeroase premii precum Premiul I al Concursului Internațional de Muzică din România în 2015, Premiul de muzică al celei de-a 25-a ediții a Audițiilor ABC pentru New Artists’ Concert în 2016, Marele Premiu la Concursul Global Music Partnership Concerto Competition 2018, Premiul I la Concursul European de Solist, Premiul al II-lea  in memoriam lui Stefan Balkanski la a  VI-ea ediție a Concursului Internațional de Vioară „Vasco Abadjiev” 2021 etc.

De asemenea, a lucrat ca solist, cu orchestre precum Savaria Symphony Orchestra, Orchestra Națională Simfonică din Uzbekistan și Orchestra Filarmonică Bohuslav Martinu etc.

Și-a finalizat studiile la Colegiul Toho Gakuen, Departamentul de muzică, Cursul de licență de solist sub Koichiro Harada, și programul de master la Haute École de Musique din Lausanne.

În prezent, studiază la Musik und Kunst Privatuniversität der Stadt Wien sub Pavel Vernikov.

PROGRAM

Etapă online
Bach Grave și Fugă din Sonata în la minor pentru vioară solo
Mozart Concertul nr. 5 în la major pentru vioară și orchestră K. 219 (partea I cu cadență)
Beethoven Sonata nr. 1 în re major pentru vioară și pian op. 12
Enescu „Lăutarul” din Suita Impresii din copilărie op. 28
Paganini Capriciul nr. 21

Semifinală
Poulenc Sonata pentru vioară și pian FP 119
Enescu Sonata nr. 3 în la minor pentru vioară și pian op. 25, „în caracter popular românesc”
Waxman Fantezia Carmen

Finală
Brahms Concertul în re major pentru vioară și orchestră op. 77