For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Încă două cărți  în colecția Clasic e fantastic. Copilăria marilor muzicieni | George Enescu Festival

Încă două cărți  în colecția Clasic e fantastic. Copilăria marilor muzicieni

Copilăria lui George Enescu

Béla  Bartók sau despre un prinț cioplit în lemn și alte lucruri interesante

În ediția 2021 a Festivalului Internațional « George Enescu », Clasic e fantastic este prezent cu două spectacole omagiind astfel împlinirea a 140 de ani de la nașterea a doi mari compozitori ce au marcat puternic istoria muzicii: George Enescu și Béla Bartók. Cu această ocazie, vor fi lansate  încă două cărți din colecția Clasic e fantastic. Copilăria marilor muzicieni: Copilăria lui George Enescu și Béla  Bartók sau despre un prinț cioplit în lemn și alte lucruri interesante. Luând ca punct de plecare piesele de teatru din ciclul copilăriilor, ce se joacă, de 10 stagiuni, pe scena Teatrului Odeon din București, cărțile din colecția noastră rescriu poveștile, adăugând la materialul deja existent și alte amănunte menite a completa și îmbogăți materialul, destinat acum lecturii. Este un demers unic credem, chiar și în peisaj internațional, dată fiind calitatea atât a textelor semnate de muzicologi și de oameni de teatru profesioniști  cât și a ilustrațiilor semnate de artiști  români, ilustratori profesioniști de carte pentru copii.

Cu deosebită bucurie anunțăm faptul că, datorită generozității sponsorului Macromex, volumul Enescu a apărut atât în limba română cât și în limba engleză.

În acest moment cărțile nu sunt ( încă) tipărite dar ele  sunt postate în Biblioteca virtuală a site-ului clasicefantastic.ro și pot fi răsfoite sau chiar descărcate, liber de taxă, de oricine este interesat.

Cristina Sârbu

Coordonator de ediție și autor