For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Invitație de presă - Festivalul Enescu 2021: A fi sau a nu fi? | George Enescu Festival

Invitație de presă – Festivalul Enescu 2021: A fi sau a nu fi?

În 2021 se împlinesc 140 de ani de la nașterea marelui nostru compozitor, George Enescu, și 63 de ani de la prima ediția a Festivalului Enescu. Dar 2021 este și al doilea an al unei pandemii care a dat peste cap viața artistică, culturală și socială, în România și în întreaga lume. În 2020, Concursul Enescu s-a reinventat în online, pentru ca muzica să continue, și a reușit: între 13 mai și 23 mai 2021, vor avea loc semifinalele și finalele Concursului, la vioară, violoncel și pian.

Dar ce se va întâmpla cu Festivalul Internațional George Enescu 2021?

Va învinge Festivalul Enescu pandemia și incertitudinea?

Vom reveni în acest an în sălile de concert pentru Festival?

 Vă invităm, marți, 09.03.2021, începând cu ora 13:00, la conferința de presă onlineFESTIVALUL ENESCU 2021: A FI SAU A NU FI?” pentru a afla răspunsurile pe care le putem da în acest moment.

Vom discuta despre planurile și perspectivele ediției din 2021 a Festivalului Enescu cu: Bogdan Gheorghiu, Ministrul Culturii; Sergiu Nistor, Consilierul Prezidențial pe probleme de cultură; Col. Dr. Valeriu Gheorghiță, Coordonatorul Campaniei naționale de vaccinare; Mihai Constantinescu, Directorul Executiv al Festivalului Internațional George Enescu; Vladimir Jurowski, Directorul Artistic al Festivalului Enescu (intervenție înregistrată); Claudiu Popa, Managing Director Eventim.

Moderator: Oana Marinescu, Directorul de comunicare al Festivalului și Concursului George Enescu.

Ziariștii care doresc să participe sunt rugați să se acrediteze printr-un email  la adresa enescu@omavision.ro, până luni, 8.03.2021, ora 16.00, pentru a primi link-ul de conectare care le va permite să pună întrebări în direct. Cei care doresc un link embed pentru a prelua conferința, sunt rugați să ne scrie.

Conferința va putea fi urmărită de către publicul larg pe site-ul festivalului și pe pagina de Facebook a acestuia.

Atenție! Întrucât Festivalul și Concursul Internațional George Enescu trec în ultimele luni printr-un proces de reconstruire digitală a felului în care funcționează și comunică, rugăm jurnaliștii care sunt interesați de informațiile legate de evenimentele noastre să se aboneze la Newsletter-ul dedicat presei aici: Abonare Newsletter Presă.

Subliniem că prin acest Newsletter vom disemina doar informații relevante pentru jurnaliști, iar în timp va deveni singurul instrument prin care vom trimite informații și comunicate de presă.

Informații de presă: Oana Marinescu – Oana.Marinescu@omavision.ro  | tel: 0741 278 737