For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Marius Boloş | George Enescu Festival

Marius Boloş

Solist al Operei Naţionale Bucureşti din anul 2006, basul Marius Boloş este absolvent al Universităţii din Oradea cu două specializări, Muzică şi Teologie. A urmat de asemenea cursuri de măiestrie artistică susţinute cu basul Ionel Pantea, soprana Nelly Miricioiu, mezzosoprana Viorica Cortez, soprana Mariana Nicolesco, soprana Leontina Văduva. În anul 2006 a fost bursier al Studioului de Operă din cadrul Operei Naţionale din Budapesta şi a luat lecţii particulare de canto cu maestrul Pompeiu Hărăşteanu.

În anul 2004, Marius Boloş a debutat pe scena Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca în rolul Comandorului din opera „Don Giovanni” de Wolfgang Amadeus Mozart. În anul 2005 a fost finalist al Concursului Internaţional de Canto „Hariclea Darclée” de la Brăila, iar în anul 2007 a obţinut Premiul Special al Juriului la această competiţie. Printre premiile sale se numără şi Premiul al II-lea la Festivalul de Interpretare a Liedului Românesc de la Braşov.

La Opera Naţională Bucureşti a debutat cu rolul Monterone din opera „Rigoletto” de Giuseppe Verdi, iar de-a lungul timpului a colaborat cu Opera Naţională Română din Cluj-Napoca şi Filarmonica „George Enescu” din Bucureşti. Din repertoriul său: Comandorul din Don Giovanni de Wolfgang Amadeus Mozart, Sarastro din Die Zauberflöte (Flautul fermecat) de Wolfgang Amadeus Mozart, Don Basilio din Il barbiere di Siviglia (Bărbierul din Sevilla) de Gioachino Rossini, Abimélech şi Un bătrân evreu din Samson et Dalila de Camille Saint-Säens, Monterone şi Sparafucile din Rigoletto de Giuseppe Verdi, Marele preot din Nabucco de Giuseppe Verdi, Colline din La Bohème de Giacomo Puccini, Regele Heinrich din Lohengrin de Richard Wagner, Titurel din Parsifal de Richard Wagner, Banco din Macbeth de Giuseppe Verdi.