For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Orchestra de Sticlă | George Enescu Festival

Orchestra de Sticlă

2-24 septembrie

Ateneul Român / Sala Mare a Palatului

Acces liber

 

Orchestra de Sticlă este o instalație originală, creată de artista Iulia Năstase special pentru Bucureștiul Creativ 2017. Ea poate fi văzută și experimentată în fața Ateneului, în perioada 2 – 13 septembrie, iar între 14 septembrie și 24 septembrie va fi montată în fața Sălii Palatului.

Lucrarea constă într-o orchestră din 30 de instrumente de sticlă, poziționate exact ca și cum ar fi pe o scenă și ar fi gata să cânte. În fața lor este un pupitru, unde doritorii pot să meargă și să experimenteze rolul de dirijor. Făcând diverse mișcări, ce sunt descifrate de instalația kinekt asociată lucrării, vor face instrumentele să cânte.

Proiectul are o ambiție dincolo de Festivalul Enescu. Realizată din finanțare integral privată – fără de care nu ar fi fost posibil -, orchestra va fi prezentată de sponsor și în cadrul unor evenimente ulterioare.

Iulia Năstase este la a doua participare în Bucureștiul Creativ. În 2013, ea a prezentat instalatia “Ritmuri de vioara”. Pornind de la pasiunea ei pentru vioară și muzică, Concursul Enescu a dezvoltat o colaborare cu Iulia Năstase, în 2014 și 2016, când artista a creat trofeele câștigătorilor.

Pe lângă colaborarea cu Festivalul Enescu, în portofoliul artistei se gasesc expoziți precum:

“Transparența Măștii” , Instalația “Printre Picături” ș.a.

Prin fiecare proiect strâns legat de tema sunetului, Iulia Năstase îi aduce pe iubitorii de muzică, de instrumente muzicale și de obiecte din sticlă într-o lume altfel, o lume care vorbește despre frumusețea clasicului reinterpretat prin pasiune, imaginație, talent și puterea lui „se poate”.

Lucrare realizată cu sprijinul: