For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Simon Trpčeski | George Enescu Festival
Simon_Trpceski_-_Steinway_Hall_of_Fame

Simon Trpčeski

Născut în Macedonia în 1979, pianistul Simon Trpčeski şi-a câştigat locul printre cei mai remarcabili muzicieni lansaţi în ultimii ani, cântând cu multe dintre cele mai mari orchestra ale lumii şi captivându-şi mereu publicul.

În această stagiune, are prevăzute apariţii alături de orchestrele simfonice din Londra, Seattle, St. Louis, Baltimore, Barcelona şi Galicia, de filarmonicile din Los Angeles, Netherlands Radio, St. Petersburg şi Strasbourg, cât şi alături de Philharmonia, RSO Berlin, NDR Hamburg, Russian National Orchestra şi Suisse Romande Orchestra. În plus, va pleca într-un turneu în Australia şi în Noua Zeelandă.

A susţinut recitaluri în cele mai importante oraşe al lumii. De asemenea, interpretează muzică de camera cu numeroşi alţi solişti de câte ori are ocazia, inclusiv la festivaluri cum sunt cele din Aspen, Verbier şi Risor. Lucrează constant cu tineri muzicieni din Macedonia, pentru a cultiva talentul următoarei generaţii de artişti din ţara sa natală. În urma acestui fapt, i-a fost decernat Ordinul de merit din partea preşedinţiei şi a fost primul artist care a primit titlul de Artist Naţional al Macedoniei.

Înregistrările sale publicate de Wigmore Hall Live, EMI şi Avie Records au fost extrem de bine primite. A lansat ciclul concertelor lui Rahmaninov înregistrate împreună cu Vasily Petrenko şi Royal Liverpool Philharmonic Orchestra. Tot cu ei a înregistrat şi ultimul său disc, pe care poate fi ascultat interpretând Concertele pentru pian nr. 1 şi nr. 2 de Ceaikovski, de la casa de discuri Onyx.