For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Thierry Huillet | George Enescu Festival
thierry-huillet

Thierry Huillet

THIERRY HUILLET a câștigat premiul I la Concursul Internațional de Pian din Cleveland (1987), fiind de asemenea premiant al Concursului Busoni și al Concursului din Tokyo.

Se bucură de o carieră de succes, încununată de premii internaționale, apariții pe scenele importante ale lumii, aprecieri ale criticilor de specialitate, atât ca și interpret, cât și în postura de compozitor. Apreciarea de care se bucură Duetul format cu violonista Clara Cernat (www.pianoviolon.com) se revede din programul concertistic încărcat și de numeroase înregistrări de succes.

Thierry Huillet a fost admis la Conservatoire National Supérieur de Musique de Paris la vârsta de 15 ani, pe care l-a absolvit trei ani mai târziu, fiind distins cu câte o diplomă pentru pian, muzică de cameră și acompaniament vocal.

Ca și solist, a fost invitat de numeroase orchestre, dintre care amintim Orchestra din Cleveland, Orchestra RAI și multe altele. În 2010 și 2011, a susținut turnee în China, Japonia, SUA, Anglia, Scoția, Franța, Spania, Belgia, Argentina, Brazilia, România, Republica Cehă, Portugalia, Grecia, Vietnam, Libia, Croația, Paraguay.

Thierry Huillet este un compozitor renumit. Lucrările sale au fost prezentate în Europa, Asia, Africa și America de Nord și de Sud de câtre muzicieni de renume, la Teatro Coliseo (Buenos Aires), Opera din Hanoï, Ateneul Român etc. De asemenea, compozițiile sale au fost comandate de numeroase instituții, precum Radio France (5 Haïku-uri pentru violă și pian), Concursul Internațional de Pian de la Épinal (7 Haïku-uri, Editura Leduc, Paris), etc.

Numeroase emisiuni de radio au fost dedicate muzicii lui Thierry Huillet, precum și serate muzicale și înregistrări pe CD.

Thierry Huillet este un distins pedagog și membru al juriilor concursurilor internaționale, precum și profesor la Conservatorul din Toulouse, Franța.