For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Robert Bily  | George Enescu Festival

GERMANIA

Robert Bily este un câștigător a numeroase competiții naționale și internaționale. A câștigat premiul I la Concursul internațional de pian Ettlingen, Concursul internațional de pian Johann Nepomuk Hummel și, respectiv, Festivalul internațional de muzică de la Paris, precum și premiul II la Concursul internațional de pian Jinji Suzhou Lake. În plus, a câștigat premiul I la Concursul Internațional de pian Troisdorf, Concursul internațional de pian Anton Rubinstein, Concursul internațional de pian „Virtuosi” din orașul său natal, Ústí nad labem, Concursul de muzică „Steaua în devenire” din Berlin, „Talentele la pian”. „Concursul Internațional de Pian de la Milano, precum și Premiul I și Marele Premiu la toate categoriile de concurs, atât în ​​cadrul Concursului Internațional de Muzică „Young Talents & Orchestra” din Milano, cât și al Concursului Internațional de Muzică Tadini din Lovere. Până acum, în 2022, a câștigat premiul I la Prix du Piano Bern, precum și premiul I la Premiul pentru Muzică Sir Ian Stoutzker din Salzburg.

Născut în 1997 în Ústi nad Labem, Republica Cehă, Robert Bily a început să studieze pianul la vârsta de 6 ani. Din 2007 până în 2014 a studiat cu Dirk Fischbeck la Halle. De asemenea, a luat lecții private de pian cu Gerald Fauth la Universitatea de Muzică și Teatru „Felix Mendelssohn Bartholdy“ din Leipzig, între 2012 și 2014, unde și-a continuat formarea ca student al lui Jacques Ammon. În prezent, Robert își continuă educația cu Pavel Gililov la Mozarteum Salzburg. De asemenea, a urmat cursuri de măiestrie de pian cu pianiști și profesori renumiți precum Emanuel Axe, Barry Douglas, Arie Vardi, Daejin Kim, Robert Levin, Michel Beroff, Vincenzo Balzani și Claudio Martinez Mehner. Robert participă în mod constant ca solist la multe festivaluri de muzică prestigioase, inclusiv Festivalul de la Salzburg, Händel Festspiele și Festivalul de muzică Schleswig-Holstein. A cântat deja în Germania, Austria, Elveția, Cehia, Slovacia, Luxemburg, Italia, Anglia, Spania, Norvegia și Emiratele Arabe, cântând în săli prestigioase precum sala Georg Friedrich Händel din Halle, „Die Glocke” în Bremen, Laieszhalle din Hamburg, Teatro dal Verme din Milano și MusicHall Dubai.

PROGRAM:

Etapă online
Bach Preludiul și fuga în si minor, Clavecinul bine temperat – Caietul II
Beethoven Sonata nr. 21 în do major op. 53, Waldstein
Chopin Studiul op. 10 nr. 8
Scriabin Studiul op. 8 nr. 12
Chopin Sonata nr. 2 în si bemol minor op. 35

Semifinală
Enescu Suita nr. 2 în re major op. 10
Liszt Sonata în si minor S. 178
Dutilleux Sonata pentru pian (partea a III-a – Choral et variations)

Finală
Prokofiev Concertul nr. 3 în do major pentru pian și orchestră op. 26