For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Robert Bily  | George Enescu Festival

GERMANIA

Robert Bily este laureat cu premiul I la Concursul Internațional de Pian de la Ettlingen, Concursul Internațional de Pian Johann Nepomuk Hummel, Festivalul Internațional de Muzică de la Paris, Concursul Internațional de Pian de la Troisdorf, Concursul Internațional de Pian Anton Rubinstein, Concursul Internațional de Pian Virtuosi din orașul său natal Ústí nad Labem, Concursul de Muzică Rising Star din Berlin și Concursul Internațional Piano Talents din Milano. A obținut premiul al II-lea la Concursul Internațional de Pian Jinji Lake Suzhou și a fost răsplătit cu premiul I și Marele Premiu la Concursul Internațional de Muzică Young Talents & Orchestra din Barlassina și la Concursul Internațional de Muzică Tadini din Lovere. În 2022, a obținut deja două premii I, la Prix du Piano Berna și la Sir Ian Stoutzker Music Prize din Salzburg.

Născut în 1997 la Ústi nad Labem, în Republica Cehă, Robert Bily a început să studieze pianul la vârsta de 6 ani. Între 2007 și 2014 a studiat cu Dirk Fischbeck la Halle. Din 2012 până în 2014 a luat lecții de pian de la Gerald Fauth la Universitatea de Muzică și Teatru Felix Mendelssohn din Leipzig, unde și-a continuat apoi formarea ca student la clasa lui Jacques Ammon. În prezent, Robert studiază cu Pavel Gililov la Universitatea Mozarteum Salzburg. A participat la cursuri de măiestrie cu pianiști și profesori renumiți, precum Emanuel Ax, Barry Douglas, Arie Vardi, Daejin Kim, Robert Levin, Michel Béroff, Vincenzo Balzani și Claudio Martinez Mehner. Robert este invitat frecvent să concerteze la festivaluri precum Händel Festspiele, Festivalul de la Salzburg sau Festivalul de la Schleswig-Holstein. A concertat în Germania, Austria, Elveția, Cehia, Slovacia, Luxemburg, Italia, Anglia, Spania, Norvegia și Emiratele Arabe Unite, în Sala Georg Friedrich Händel din Halle, Die Glocke din Bremen, Laeiszhalle din Hamburg, Teatro dal Verme din Milano și MusicHall Dubai.

PROGRAM:

Etapă online
Bach Preludiul și fuga în si minor, Clavecinul bine temperat – Caietul II
Beethoven Sonata nr. 21 în do major op. 53, Waldstein
Chopin Studiul op. 10 nr. 8
Scriabin Studiul op. 8 nr. 12
Chopin Sonata nr. 2 în si bemol minor op. 35

Semifinală
Enescu Suita nr. 2 în re major op. 10
Chopin Scherzo nr. 2 în si bemol minor op. 31
Debussy Reflets dans l’eau din Suita Images
Dutilleux Sonata pentru pian

Finală
Prokofiev Concertul nr. 3 în do major pentru pian și orchestră op. 26