For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Rolf Romei | George Enescu Festival

Tenorul elvețian Rolf Romei cântă de mulți ani marile roluri de tenor din domeniul său: Lohengrin, Parsifal, Hoffmann, Faust, Idomeneo, Peter Grimes, Lenski în Eugen Onegin, Prince în Rusalka, Leukippos în Daphne, cel mai recent Michael în Donnerdstag Aus Licht de Stockhausen sau Paul în Die Tote Stadt a lui Korngold. În plus, Rolf Romei a apărut și ca Jimmy/Young Man în American Lulu la Teatrul din Viena, în Rheingold de Wagner la Ruhrtriennale și, la invitația lui Calixto Bieito, rolul de tenor solo în versiunea de scenă a lucrării Recviem de Război de Britten în Bilbao . Pentru apariția ca Manolios la Opera din Graz în lucrarea Pasiunea greacă de Martinus, el a fost apreciat la scară largă de către public și în presă și înregistrarea, care a fost lansată sub egida Oehms Classic, a primit Premiul German al Criticilor de Înregistrări și a apărut pe cea mai bună listă a acestora în martie 2017.

Rolf a debutat în primăvara anului 2018 ca parte a festivalului internațional de muzică de la Kampnagel Hamburg, cu spectacolul Thursday From Light de Stockhausen, sub îndrumarea lui Peter Eötvös. Angajamentele recente la compania-mamă, Teatrul din Basel, includ debutul în rolul lui Aegisth în Elektra, Marchizul în The Gambler, Pelléas în Pelléas et Mélisande, Percy Shelley în Diotati.Unednlich de Michael Wertmüller și vrăjitoarea mării în Andersens Erzählungen, două premiere mondiale care au fost sărbătorite la nivel internațional.

Rolurile viitoare includ Le Lépreux în St. François D’Assise de Messiaens, Giove, Pisandro și Fortuna în Il Ritorno D’ulisse In Patria de Monteverdi și Recviem de Mozart în Basel, precum și rolul Paul în Die Tote Stadt la Festivalul Internațional George Enescu 2021 din București.

Pe lângă rolurile pe scenă, Rolf Romei are o activitate de concert intensă. Datorită repertoriului său vast, el este căutat ca interpret de muzică nouă, precum și ca solist în oratorii celebre și în muzică de cameră. De exemplu, a cântat la Festivalul de la Lucerna în Davide Penitente de Mozart și ca evanghelist în Johannespassion de Bach, la Tonhalle din Zurich în Recviem de Război de Britten, cu Filarmonica din Berlin în Golgotha de Martins și la Lisabona în Stabat Mater de Dvorak. Sub bagheta lui Helmuth Rilling a cântat în Credo de Penderecki, Messe In As-Dur de Schubert, B-Moll-Messe de Bach și Creația de Haydn și a înregistrat C-Moll-Messe de Mozart pentru radioul elvețian alături de Michel Corboz. În primăvara anului 2016, el a reușit să adauge Lied Von Der Erde de Mahler în repertoriul său.

Rolf Romei a studiat la Winterthur și Karlsruhe și a câștigat mai multe competiții naționale și internaționale și burse. În 1999 a primit Premiul Culturii Elvețiene. A primit importante încurajări de a cânta ca student privat al lui Nicolai Gedda. La începutul carierei sale, a fost angajat ca tenor liric în St. Gallen și Augsburg, precum și la Teatrul de Stat Oldenburg, contractele ca invitat l-au dus la teatrele de operă din Stuttgart, Darmstadt, Berna, Aachen, Wuppertal, Würzburg, Düsseldorf, Graz și Opera Comică din Berlin, Opera de Stat Bavareză din München, Teatrul Real din Madrid, precum și Festivalul de la Edinburgh și Ruhrtriennale.