For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Rostislav Krimer | George Enescu Festival

Unul dintre cei mai de seama artiști ai generației sale, pianistul și dirijorul Rostislav Krimer are o colaborare de lungă durată cu Yuri Bashmet și pentru mulți ani a fost partener de duo cu legendarul pianist vienez și expert în muzica mozartiană, Paul Badula-Skoda, cu care a realizat un CD cu înregistrarea concertului pentru două piane și orchestră de W.A. Mozart.

A colaborat cu Kristoph Penderecki,Gidon Kremer, Maxim Vengerov, Sergey Krylov, Fazil Say, și  a cântat ca solist cu orchestre renumite, precum Royal Philarmonic Orchestra, Mahler Chamber Orchestra, Kamerata Baltica și Moscow Soloists.

Fiind un promotor activ al muzicii contemporane, a interpretat o serie de premiere, inclusiv o lucrare recent descoperită scrisă de Dmitry Shostakovich, Cvintetul cu pian de Bruno Mantovani, printre multe altele.

Născut în Belarus și stabilit la Bonn, Krimer a studiat la Helsinki, Cologne și Londra, și a primit îndrumarea maeștrilor Paavo și Neeme Järvi.

În 2018, Krimer a fost numit Prieten al UNICEF și a primit titlul onorific de Star Ambassador al Jocurilor Europene. Începând cu anul 2020, este asociat al Royal Academy of Music din Londra.

Este Director Artistic al Festivalului Internațional de Muzica Yuri Bashnet și prim dirijor al East-West Chamber Orchestra.

Www.krimer.de