For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Roxana Constantinescu | George Enescu Festival

Roxana Constantinescu

Roxana Constantinescu este o mezzosoprană româncă, cunoscută pentru complexitatea muzicalității sale, pentru abilitatea sa de abordare a diferitelor stiluri muzicale  cu aceași frumusețe, angajament și sinceritate.

Recent, a debutat la Greek National Opera în rolul principal al operei  Juditha   Triumphans de Vivaldi, o producție realizată de MEZZO TV, ce urmează să fie difuzată la nivel mondial. A realizat de asemenea, cu un real succes, un turneu european alături de corul Balthasar Neumann, dirijat de Thomas Hengelbrock. Roxana a concertat la Konzerthaus  Wien, Luxembourg Philharmonie, Laeiszhalle Hamburg  și Essen Philharmonie. A debutat în Requiemul de Verdi la Auditorium di Milano iar apoi s-a alăturat colaborării cu Masaaki Suzuki la Seattle Symphony. În ce privește opera, a avut recente apariții scenice la Opera de Montpellier în distribuția operei Visul unei nopți de vară semnată de Britten, urmate de interpretarea cu succes a rolului Carmen, la Opera de Oviedo și Teatro Lirico di Cagliari. Roxana a fost invitata lui Roberto Alagna în Concertul de Gală de la Musikkens HusAalborg, a cântat opera Elijah la Leipzig alături de Bach Collegium Japan; oratoriul Messiah de Handel alături de Tonkünstler-Orchester Vienna; Stabat Mater de Rossini la Théâtre du Champs-Elysées; a înregistrat și cântat live în concert  Missa Solemnis de Beethoven la Tokyo Opera City Concert Hall; a fost solistă a Internationale Bachakademie Stuttgart la Walt Disney Hall. Roxana și-a făcut debutul în Festivalul Verbier în opera Falstaff și la Ópera de Oviedo în rolul lui Cherubino din Opera Nunta lui Figaro de Rossini. A făcut parte din distribuția operei Siroe de Hasse la Opera Royal de Versailles, a cântat la Tchaikovsky Concert Hall Moscow și Concertgebouw Amsterdam. A primit ovații pentru interpretarea rolului Adalgisa din opera Norma atât la Zurich Opera House, cât și la Teatro la Fenice, iar la Israeli Opera s-a bucurat de succes cu rolul Fenena din opera Nabucco; de asemenea, la Los Angeles Philarmonic a participat la noua producție a operei Cosi fan tutte în rolul Dorabellei, sub bagheta lui Gustavo Dudamel. Alte apariții scenice includ roluri precum Rosina la Wiener Staatsoper, Deutsche Oper Berlin, the New National Theatre Tokyo și National Center of Performig Arts  Beijing;  Despina (Cosi fan tutte) și Zerlina (Don Giovanni) la Los Angeles Opera;

Nicklausse în opera Les Contes d’Hoffmann într-o nouă producție la Theater an der Wien;
Dorabella în Così fan tutte și Fatime în Oberon, la Théâtre du Capitole Toulouse, și debutul ca Charlotte în Werther  and  Cenerentola  la  Minnesota Opera și Opera Națională București.

Între anii 2007 și 2010 , Roxana Constantinescu a fost membră a ansamblului de soliști ai Vienna State Opera.

Roxana a cântat alături de unii dintre cei mai apreciați dirijori ai vremurilor actuale, precum: Seiji Ozawa,Pierre Boulez, Riccardo Muti, Fabio Luisi, James Conlon, Helmuth Rilling, Gustavo Dudamel, Kirill Petrenko, Graeme Jenkins, Sir Neville Marriner, Jeffrey Tate, Daniel Oren, Yannick Nézet-Séguin, Peter Schneider, Asher Fisch, Bertrand de Billy, Franz Welser-Möst, Manfred Honeck, Marco Armiliato, Riccardo Frizza și alții.

Următorul proiect muzical din cariera sa este debutul la Paris Opera în luna noiembrie, în opera Alcina de Handel, regizată de Robert Carsen și dirijată de Thomas Hengelbrock.