For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Ryunosuke Kishimoto  | George Enescu Festival

JAPONIA

Ryunosuke Kishimoto s-a născut în Kanagawa, Japonia. După ce a studiat la Conservatorul din Sapporo cu Noriyuki Miyazawa, s-a mutat la Viena în septembrie 2021 și a început să studieze la Universitatea de Muzică și Artele spectacolului, la clasa profesorului Jan Jiracek von Arnim. În 2016 a câștigat premiul I la Concursul de Muzică Studențească din Japonia (ediția 70) și i-au fost acordate burse de către Fundațiile Yasuko Fukuda și Kanpo Seimei. Alte realizări recente includ o medalie de argint și o bursă oferită de Universitatea Seitoku pentru participarea la ediția 41 a Concursului de pian organizat de Asociația Națională a Profesorilor de Pian din Japonia (PTNA), premiul al II-lea și un premiu al publicului la Concursul de Muzică Studențească din Japonia (ediția 72), calificarea în semifinala Concursului PTNA (ediția 44), premiul I la Concursul Himes din Japonia. În cadrul acestui concurs i s-a oferit și o bursă din partea Fundației Himes.

În afara Japoniei, a fost semifinalist al Concursului Internațional de Pian pentru Tineri Artiști din Cleveland în 2018, finalist al Concursului Internațional de Pian de la Hilton Head și medaliat cu aur la Concursul Internațional Premier Music din Ungaria. Ryunosuke a concertat la Kanon Hall și la Minato Mirai Hall din Yokohama. De asemenea, în cadrul studiilor sale, a susținut un concert online la Universitatea de Muzică din Viena. În iunie 2022 va concerta la Fészek Artists’ Club din Ungaria. A participat la cursuri de măiestrie susținute de Vladimir Ovchinnikov, Takahiro Hoshino, Andrey Shibko, Alexandra Makarevich, Alexander Vershinin, Yves Henry, Dmitri Lyudkov, Ewa Kupiec, Dag Achatz și Bruce Brubaker. În prezent, este bursier al Fundației Yasuko Fukuda.

PROGRAM:

Etapă online
Bach Preludiul și fuga în la bemol major, Clavecinul bine temperat – Caietul I
Beethoven Sonata nr. 26 în mi bemol major op. 81a, Les adieux
Chopin Studiul op. 25 nr. 11
Scriabin Studiul op. 42 nr. 5
Schumann Sonata nr. 3 în fa minor op. 14

Semifinală
Enescu Sonata nr. 3 în re major op. 24
Beethoven Sonata nr. 32 în do minor op. 111
Schumann Carnavalul de la Viena op. 26
Prokofiev Patru piese pentru pian op. 4 (IV. Suggestion Diabolique)

Finală
Beethoven Concertul nr. 5 în mi bemol major pentru pian și orchestră op. 73, Imperialul