For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Ryunosuke Kishimoto  | George Enescu Festival

JAPONIA

S-a născut în Kanagawa, Japonia. După ce a studiat la Conservatorul din Sapporo cu Noriyuki Miyazawa și Tanase Muzie în Japonia, a plecat în străinătate la Vienna în septembrie 2021 și a început să studieze la Universitatea de Muzică și Arte Spectacolului din Viena cu profesor. Jan Jiracek von Arnim.

În 2016 a câștigat premiul I la cel de-al 70-lea Concurs de Muzică Studențească din Japonia și a câștigat burse de la Fundația Yasuko Fukuda și Fundația Kanpo Seimei. Alte realizări mai recente includ un premiu de argint și o bursă de la Universitatea Seitoku pentru participarea la cea de-a 41-a competiție de pian a Asociației Naționale a Profesorilor de Pian din Japonia (PTNA), premiul al doilea și un premiu al publicului la cel de-al 72-lea Concurs de Muzică Studențească din Japonia, semifinalist la cea de-a 44-a PTNA. Premiul I la Concursul Himes din Japonia. La acest concurs a primit o bursă de la Himes Foundation. Tot în străinătate, a fost semifinalist la Cleveland International Piano Competition for Young Artists în 2018, finalist la Hilton Head International Piano Competition din SUA și medaliat cu aur la Premier Music International Competition din Ungaria.

Recitalurile recente includ spectacole în Sala Kanon, Sala Ruthern și la Sala Minato Mirai din Yokohama. La Universitate a performat în concertul online MDW pentru studenți la pian. În luna iunie va cânta la Feszek Artists Club din Ungaria. A luat lecții și cursuri de măiestrie cu numeroși profesori cunoscuți, inclusiv Vladimir Ovchinnikov (Conservatorul Ceaikovski din Moscova) și cu Takahiro Hoshino, Andrey Shibko, Alexandra Makarevich, Alexander Vershinin, Yves Henry, Dmitry Lyudkov, Ewa Kupiec, Dag Achatz și Bruce Brubaker . În prezent, este bursier al Fundației Yasuko Fukuda.

PROGRAM:

Etapă online
Bach Preludiul și fuga în la bemol major, Clavecinul bine temperat – Caietul I
Beethoven Sonata nr. 26 în mi bemol major op. 81a, Les adieux
Chopin Studiul op. 25 nr. 11
Scriabin Studiul op. 42 nr. 5
Schumann Sonata nr. 3 în fa minor op. 14

Semifinală
Enescu Sonata nr. 3 în re major op. 24
Beethoven Sonata nr. 32 în do minor op. 111
Schumann Carnavalul de la Viena op. 26
Prokofiev Patru piese pentru pian op. 4 (IV. Suggestion Diabolique)

Finală
Beethoven Concertul nr. 5 în mi bemol major pentru pian și orchestră op. 73, Imperialul