For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser S-a stins din viață tenorul Johan Botha, care a urcat pe scena Festivalului Enescu 2011 | George Enescu Festival
johan-botha

S-a stins din viață tenorul Johan Botha, care a urcat pe scena Festivalului Enescu 2011

Tenorul Johan Botha a trecut în neființă joi, 8 septembrie, la Viena. Avea 51 de ani. Johan Botha a fost prezent la ediția a XX-a a Festivalului Internțional George Enescu în 2011 alături de Emily Magee, Petra Lang și Orchestra și Corul Operei Naționale din București, în producția Lohengrin, de Richard Wagner.

Johan Botha a fost unul dintre cântăreții foarte apreciați ai scenei internaționale. De origine sud-africană, stabilit în Austria, Johan Botha a colaborat în special cu Opera de Stat din Viena, unde a  debutat în anul 1996, de atunci fiind inclus în numeroase producții, într-un repertoriu care curprinde în special opusuri de la Beethoven, la Wagner și Strauss. Tenorul a urcat pe unele dintre cele mai importante scene ale lumii, precum: Teatro alla Scala, Covent Garden, Metropolitan Opera din New York.