For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Salome Torge | George Enescu Festival

ROMÂNIA

Salome Torge este o violonistă de 23 de ani născută pe 2 iunie 1998 în Iași, România. În prezent este studentă în anul II de studii de masterat, la Universitatea Națională de Muzică din București, specialitatea – vioară, la clasa violonistului Alexandru Tomescu. Anterior, a fost educată la Universitatea de Vest din Timișoara, Colegiul Național de Muzică „George Enescu” din București, Colegiul Național „Octav Băncilă” din Iași, urmând cursurile profesorilor Irina Honciuc, Alina Ghiugan, Ioana Croitoru și Alexandru Tomescu.

Salome Torge a reușit să iasă în evidență de-a lungul timpului prin nenumărate premii și distincții obținute la olimpiade și competiții din domeniul muzicii, solo sau în ansambluri de cameră. Printre acestea, de menționat Trofeul obținut la concursul „Florica Nițulescu” (2014), Premiul II primit la Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală (2015), Premiul I la concursul „Ada Ulubeanu” (2016), și Premiul I la concursul „Tinere Talente” (2016), Premiul III la concursul „Drumul către celebritate” (2018), Premiul I la concursul „Paul Constantinescu” (2019).

Salome Torge a participat la masterclass-uri importante, inclusiv cele conduse de Borislava Iltcheva din Louisiana, SUA, și George Tudorache din Paris, Franța, Stefan Campbell din Germania în cadrul Festivalului Eufonia de la Timișoara.

Ca solist, a evoluat la Festivalul Eurochestries (Paris), edițiile 2014 și 2015 cu Orchestra Altissimo, în celebra „Eglise de la Madeleine”, pe scena Ateneului Român, cu Orchestra „George Enescu” a Colegiul Național de Muzică (2016), în Sala George Enescu a Universității Naționale de Muzică din București, cu Orchestra Concetro (2019), și cu orchestra barocă a Universității Naționale de Muzică din București.

Colaborează cu Cyprus Youth Symphony Orchestra, din Nicosia, Cipru (2016), și cu Orchestra Română de Tineret din Berlin (Germania), Dobiacco (Italia), București, Sinaia (2018).

PROGRAM

Etapă online
Bach Grave și Fugă din Sonata în la minor pentru vioară solo
Mozart Concertul nr. 5 în la major pentru vioară și orchestră K. 219 (partea I cu cadență)
Beethoven Sonata nr. 5 în fa major pentru vioară și pian op. 24, Primăvara
Enescu „Lăutarul” din Suita Impresii din copilărie op. 28
Paganini Capriciul nr. 17

Semifinală
Brahms Sonata nr. 1 în sol major pentru vioară și pian op. 78
Enescu Sonata nr. 2 în fa minor pentru vioară și pian op. 6
Wieniawski Variațiuni pe o temă originală op. 15

Finală
Beethoven Concertul în re major pentru vioară și orchestră op. 61