For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Salonul Cerchez | George Enescu Festival

Salonul Cerchez

Salonul Cerchez, din cadrul Palatului Cotroceni, numit și Marele salon alb sau Marele salon de recepții, a luat naştere la iniţiativa Reginei Maria şi a fost obţinut din comasarea a două încăperi de dimensiuni mai reduse: Salonul de recepţii (stil Garnier Opera) şi Marea Sufragerie (stil renaştere franceză), cea în care la 14-27 august s-a semnat intrarea României în Primul Război Mondial. Lucrările au fost încredinţate arhitectului Grigore Cerchez, apelându-se ulterior şi la arhitecţii Karel Limann şi Ion Ernest. La momentul inaugurării, salonul a fost considerat o reuşită din punct de vedere stilistic, arhitectura sa făcând trimitere la tradiţiile stilistice din Ţara Românească şi Moldova secolului al XVII lea.

În prezent, în Salonul Cerchez se organizează de la concerte de muzică clasică (beneficiind și de un pian), reuniuni și aniversări culturale și până la prezentări și lansări de carte.

 

No event found!