For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Salzburg Mozarteum Orchestra | George Enescu Festival
rsz_neu_mozarteumorchester_salzburg_mit_chefdirigent_ivor_bolton_kleine_besetzung_2015_©_manfred_karisch

Salzburg Mozarteum Orchestra

De-a lungul istoriei sale, Mozarteum Salzburg Orchestra, orchestra simfonică a orașului și a provinciei Salzburg s-a dezvoltat, devenind un ambasador internațional pentru orașul natal al lui Mozart. Ansamblul, recunoscut pentru interpretările unice  ale lucrărilor lui Mozart, datează de la Cathedral Music Society și Mozarteum, care au fost fondate  în 1841, cu sprijinul soției lui Mozart, Constantze  și a celor doi fii ai lor. Orchestrei i-a fost acordat  numele actual în 1908. Ivor Bolton a fost dirijorul principal din 2004.

Ca organizator al celor două serii de concerte, Orchestra Mozarteum este un pilon al vieții muzicale aglomerate din Salzburg. „ Matineele de duminică” sunt susținute în  celebra Sală de Festival fiind reprezentații ale unor lucrări din repertoriul simfonic. Programele din „Concertele de joi”  în ambianța festivă a Fundației Mozarteum sunt aranjate tematic și în același timp în echilibru cu binecunoscuta  muzică orchestrală,  cu lucrări mai puțin familiare, dar care se se concentrează pe școala clasică vieneză.

Orchestra colaborează strâns cu Festivalul de la Salzburg, contribuind nu numai cu „Matineele Mozart”, dar și în interpretarea  unor producții de operă importante, precum și interpretarea la Mozart Săptămâna anuală și în programul de concert al Kulturvereinigung. Versatilitate stilistică și flexibilitatea marchează participarea ansamblului în producții ale sezonului de Salzburg Landestheater, cu un repertoriu variind de la operă, operetă și balet la musical.

Turneele  recente au purtat  orchestra de  91 de persoane în Argentina, China, Japonia, Germania, Italia și Spania. Dirijori cunoscuți pe plan internațional incluzându-i pe Giovanni Antonini, Robin Ticciati, Marc Minkowski, Yannick Nézet-Séguin, Dmitrij Kitajenko și Mark Elder vorbesc despre munca lor alături de un astfel de ansamblu  dinamic și receptiv la idei noi. Din 2011, principalul invitat, dirijorul Trevor Pinnock, a intensificat legătura sa cu Orchestra Mozarteum.

Seria variată de spectacole ale Orchestrei spectacole este documentată de numeroase înregistrări pe CD.