For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Șapte tineri s-au calificat în Semifinala Secțiunii de Violoncel din cadrul Concursului Enescu 2018 | George Enescu Festival

Șapte tineri s-au calificat în Semifinala Secțiunii de Violoncel din cadrul Concursului Enescu 2018

Doi tineri din Franța, și câte unul din Norvegia, Bulgaria, Japonia, China și Estonia s-au calificat în Semifinala Secțiunii de Violoncel a Concursului Internațional „George Enescu” 2018. Rezultatele au fost anunțate de juriul de specialitate vineri seara.   

Etapa II a Concursului Internațional „George Enescu” 2018, Secțiunea Violoncel, s-a desfășurat în zilele de 6 și 7 septembrie, la Ateneul Român din București. Juriul de specialitate a decis vineri, 7 septembrie, concurenţii calificaţi pentru Semifinala Concursului:

Stanislas Kim (Franța), Sandra Lied Haga (Norvegia), Atanas Krastev (Bulgaria), Florian Pons (Franța), Shizuka Mitsui (Japonia), Yibai Chen (China), Marcel Johannes Kits (Estonia).

Juriul Secțiunii de Violoncel al ediției 2018 a Concursului Enescu este format din David Geringas, (Președintele Juriului), Raphael Wallfisch, Leonid Gorokhov, Alexandra Guțu, Jian Wang, Tsuyoshi Tsutsumi, Myung-Wha Chung, Philippe Muller și Marin Cazacu.

Semifinala Concursului Enescu  se va desfăşura în ziua de 9 septembrie, începând cu ora 9:00, la Ateneul Român. De la ora 9:00 pana la ora 11:45 vor interpreta 3 concurenți, iar de la ora 17:00 pana la 20:35 vor concura 4 tineri violonceliști.

Finala Concursului, Secțiunea Violoncel, constând în trei concerte cu orchestră, cu participarea extraordinară a Orchestrei Filarmonicii George Enescu, dirijor Paul Watkins, va avea loc pe 11 septembrie, de la ora 18:00,  în Sala Mare a Ateneului Român. Biletele pentru Finala de Violoncel sunt disponibile în rețeaua EVENTIM.

Între 1 și 23 septembrie, 270 de tineri artiști din 39 de țări pe tot globul vin la București să intre în competiție pentru a câștiga un trofeu  în cadrul ediției 2018 a Concursului Enescu.

 

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să accesați:https://www.festivalenescu.ro

Contacte pentru presă:

press@festivalenescu.ro, +40 740. 123. 689

anamaria.onisei@festivalenescu.ro, +40 732. 338. 010