For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Sarah Connolly | George Enescu Festival
sarah connolly

Sarah Connolly

Sarah Connolly a studiat pianul și canto la Colegiul Regal de Muzică, al cărui alumni este în prezent. Ea a fost desemnată CBE(Commander of the Order of the British Empire) în New Year’s Honours List. În 2011 a fost onorată de către Incorporated Society of Musicians și i-a fost acordat Distinguished Musician Award, în 2012 a primit titlul de „Cântăreț al anului 2012” din partea  Royal Philharmonic Society.

Colaborările sale din stagiunea 2013/14 includ rolurile principale din „Agrippina” la Gran Teatro del Liceu și în noua producție a „Ariodante” la Festivalul d’Aix-en-Provence. Pe scenă va cânta Octavian din „Der Rosenkavalier” (London Symphony Orchestra / Elder), Simfonia Mahler nr. 2 (Boston Symphony Orchestra / von Dohnányi), Berlioz din „Les Nuits d’été” (London Symphony Orchestra / Nézet-Séguin), „The Dream of Gerontius” de Elgar (BBC Symphony Orchestra / Sir Andrew Davis), Irene într-un turneu american și european al operei „Theodora” de Handel (The English Concert / Bicket), premiera mondială a „Gnozei” de catre John Tavener, la BBC Proms (BBC Symphony Orchestra / Bělohlávek) și „Elijah” a lui Mendelssohn (Filarmonica della Scala / Harding).

Printre recentele sale momente de excepție de pe scena de operă se numără Fricka din „Das Rheingold & Die Walküre” (Covent Garden); Dido din „Dido & Aeneas” (La Scala & Covent Garden); Komponist din „Ariadne auf Naxos” și Clairon din „Capriccio” (Metropolitan Opera); Phèdre Hippolyte et Aricie (Paris Opera); rolul principal în Giulio Cesare și Brangäne Tristan und Isolda (Glyndebourne Festival); Sesto La Clemenza di Tito (Festivalul d’Aix-en-Provence); Orfeo a lui Gluck și rolul principal din „The Rape of Lucretia”  (Bayerische Staatsoper) și Nerone L’Incoronazione di Poppea (Gran Teatro del Liceu și Maggio Musicale din Florența).

Ea a cântat, de asemenea, rolul principal în Maria Stuarda și Romeo „I Capuleti e i Montecchi” (Opera North); Komponist (Welsh National Opera) și Octavian (Scottish Opera). O favorita a Operei Naționale Engleze, rolurile au inclus Octavian; rolurile principale din „Médée” a lui Charpentier și în Agrippina de Handel, Xerxes și Ariodante, Alcina de Ruggiero și „Les Troyens” de Didon.

A susținut recitaluri la Londra și New York, precum și la Festivalurile Aldeburgh și Edinburgh, iar numeroasele sale colaborări i-au adus apariții la Lucerna, Salzburg, Tanglewood și la festivalurile Three Choirs  și la BBC Proms unde, în 2009, a avut o reprezentație de neuitat în calitate de solist invitat la  Last Night.

Dorită și apreciată foarte mult pentru impresionantul său repertoriu liric mezzo, printre  aparițiile sale recente se numără Orchestra Simfonică din Boston alături de Sir Colin Davis; Leipzig Gewandhausorchester cu Chailly; Orchestra Concertgebouw cu Harding; L’Orchestre des Champs-Elysées cu Herreweghe; Orchestra Filarmonicii din Londra împreună cu Jurowski, Orchestra of the Age of Enlightenment cu Rattle și Orchestra Halle cu Elder.

Sarah este un artist prolific, fiind nominalizată de două ori  pentru un Premiu Grammy.