For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser SILVIA BELTRAMI | George Enescu Festival

SILVIA BELTRAMI

Născută la Bologna, și-a început studiile vocale cu mezzosoprana Luana Pellegrineschi și și-a perfecționat tehnica cu tenorul William Matteuzzi. A obținut diploma în muzică la conservatorul „Arrigo Boito” din Parma. S-a specializat în repertoriul Verdi cu Raina Kabaivanska.

Silvia Beltrami și-a făcut de nenumărate ori debutul în ultimii ani, în roluri precum:  Eboli în Don Carlo la Daegu Opera House (Corea del sud), Ulrica în Ballo in Maschera la Teatro Bolshoi of Mosca și Teatro La Fenice din Veneția, Santuzza în Cavalleria Rusticana pentru Opera Giocosa din Savona, Requiem de Verdi la Modena, Azucena în Trovatore de Giuseppe Verdi la Teatro dell’Opera din Roma, Teatro Valli din Reggio Emilia, Teatro Comunale din Modena, Teatro Verdi din Pisa, și Rete Lirica delle Marche (Ascoli Piceno, Fano, Fermo, Jesi, Chieti), Amneris în  Aida de Verdi la Royal Opera House Muscat, Teatro Filarmonico din Verona, Teatro Comunale din Sassari, Festival St. Margarethen (Austria) și Daegu Opera House (Corea del Sud); Elisabetta în Maria Stuarda de G.Donizetti la Stadthalle Ternitz (Austria), un rol pe care l-a jucat și la Teatro A.Dvorak din Ostrava; Margarita în Quattro Rusteghi de Wolf-Ferrari cu Royal Liverpool Philarmonic Orchestra dirijată de M° Vasily Petrenko; Mrs Quickly în Falstaff  din Graz Opernhaus și Staatsoper din Hanovra; Beppe în Amico Fritz de Mascagni la Teatro Lirico din Cagliari; Maddalena în Rigoletto la Teatro Regio din Torino dirijată de  M° Donato Renzetti; Cleofe în La Resurrezione de G.F.Handel la Handel Festspiele în Halle cu Lautten Compagney; Donna Elvira în Don Giovanni la Festivalul “Le Settimane Musicali del Teatro Olimpico” din Vicenza; Carmen la Glinka Opera House în Magnitogorsk (Rusia) și a jucat același rol la Festivalul “Lirica in Piazza” din Massa Marittima (Toscana). Mai recent, dna, Beltrami a cântat la Teatro Regio din Torino rolurile Suora Zelatrice din Suor Angelica (același rol cântat și la Opera di Firenze), Mrs Noè în Arca di Noè de B.Britten, Zita în Gianni Schicchi, un rol interpretat și la Teatro Regio din Parma.

Unul dintre punctele culminante ale carierei sale a fost interpretarea rolului  Isabella în Italiana in Algeri la Teatro NCPA din Beijing, regizat de  Giancarlo Del Monaco. Un rol pe care l-a interpretat și la Teatro Filarmonico din Verona, regizat de Pier Luigi Pizzi și Teatro Campoamor din Oviedo, regizat de Emilio Sagi, Rosina în Barbiere di Siviglia la Daegu Opera House (South Korea), Teatro Victoria Eugenia din San Sebastian (Spania) și Teatro Filarmonico din Verona.În 2004, Silvia Beltrami a avut onoarea de a câștiga Concursul De Cantot  As.Li.Co din Milano și a debutat cu rolul Charlotte în Werther dirijat de M°Jean Luc Tingaud. După succesul său în această producție, a fost invitată să apară și, astfel, să apară în rolurile de debut Hermia în Midsummer Night’s Dream de B.Britten din Pisa, Luca și Livorno regizate de Lindsay Kemp, Charlotte în Werther la Teatro Petruzzelli din Bari, dirijat de M°Keri Lynn Wilson și Zita în Gianni Schicchi din Cremona, Brescia, Pavia și Como.
A avut norocul să-și continue succesul în anii următori, cântând Pippo în Gazza Ladra dirijat de Damiano Michieletto și Suzuki în Madama Butterfly la Arena di Verona, Seoul Arts Center, Teatro Regio din Parma și Teatro Comunale din Bologna, Marchesa Melibea în Viaggio a Reims la Teatro Real di Madrid, Teatro dell’Opera din Lucerna, Teatro Municipale dni Piacenza, Rossini di Lugo, Verdi di Busseto și Alfieri di Asti. Nutrice în Inconorazione di Poppea la Teatro Campoamor de Oviedo la Teatro Arriaga din Bilbao, regizat de Emilio Sagi și Mrs McLean în Susannah de C.Floyd la Teatro ABAO din Bilbao, dirijat de M°John Mauceri.Doamna Beltrami se bucură de apariții apariții la multe festivaluri, cu numeroase spectacole la

Festivalul “Rossini in Wildbad”, unde a jucat roluri precum: Zomira în Ricciardo e Zoraide de G.Rossini, Dorina în Ser Marcantonio de S.Pavesi, Geltrude în Noce di Benevento de G.Balducci și Ismene în Siège de Corinthe de G.Rossini.

Dna Beltrami a avut un program intens de concerte cu repertoriu și apariții, care includ Petite Messe Solemnelle de G. Rossini la Catedrala din Pisa, Nona de Beethoven la Teatro Comunale din Sassari,  Requiem de Mozart la Catedrala din Ferrara; Cantate de Bach la Bregaglia Bach Festival dirijat de  M°Stefano Molardi cu ansamblul Italian Baroque Academy; Stabat Mater de G.B.Pergolesi cu ansamblul  “I Musici” al Filarmonico Academy din Bologna.