For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Silvia Marcovici | George Enescu Festival

Silvia Marcovici s-a născut în România, la Bacău. A studiat vioara în orașul natal și la București, cu Harry Coffler și Ștefan Gheorghiu. A cântat pentru prima oară în public la vârsta de 13 ani.

În 1969, a fost laureată a concursului Marguerite Long- Jacques Thibaud, iar un an mai târziu a cucerit premiul întâi la Concursul George Enescu din București.

Debutul profesional și l-a făcut la vârsta de 16 ani, cu Residentie Orkest din Haga, sub bagheta compozitorului Bruno Maderna. După ce a cântat ca solistă cu Orchestra Simfonică din Londra, la invitația lui Claudio Abbado a interpretat Concertul nr. 2 pentru vioară de Béla Bartók împreună cu Orchestra Teatrului Scala din Milano. În 1972 a fost invitată de Leopold Stokowski să interpreteze concertul de Glazunov cu Orchestra Simfonică din Londra, la Royal Festival Hall, concert înregistrat de Decca cu ocazia celei de-a 90-a aniversări a ilustrului dirijor.

În anul 1976, Silvia Marcovici a emigrat în Israel, fapt care i-a permis un avânt în cariera internațională (România se afla în plin regim comunist).

La începutul anilor ’80, Silvia Marcovici s-a stabilit în Germania, devenind profesoară la Universitatea de Muzică din Saarbrücken. A mai predat la Academia de Muzică a lui Tibor Varga din Sion, Elveția și la Facultatea de Muzică a Universității de Arte din Graz, în Austria.

Silvia Marcovici a cântat cu mai multe orchestre din Europa și SUA: Philharmonia, Orchestra Filarmonicii Regale din Londra, Orchestra Regală Concertgebouw, Orchestra Națională a Franței, Orchestra Simfonică a Academiei Santa Cecilia, orchestrele filarmonicilor din New York, Chicago, Cincinnati, Atlanta, Washington D.C., Philadelphia etc. Silvia Marcovici a colaborat cu dirijori renumiți precum Zubin Mehta, Claudio Abbado, Sergiu Comissiona, Plácido Domingo, Riccardo Muti, Mstislav Rostropovici.

Concertează cu regularitate în America de Nord și America de Sud, Europa, Japonia, Israel.

Cântă pe o vioară Albani fabricată în jurul anului 1800.