For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Simfonia a III-a de George Enescu, lansată la Londra într-o înregistrare aniversară – George Enescu Festival
2 septembrie_Oedipe_Jurowski_London PhilharmonicOrchestra38 Catalina Filip

Simfonia a III-a de George Enescu, lansată la Londra într-o înregistrare aniversară

Simfonia a III-a cu Cor în Do Major de George Enescu este lansată la Londra în aceste zile într-o înregistrare aniversară care marchează zece ani de când Vladimir Jurowski este dirijor principal al London Philharmonic Orchestra.

De aseamenea director artistic al Festivalului Internațional George Enescu, Vladimir Jurowski a dirijat în prima dată Simonfia a III-a de George Enescu în cadrul Festivalului Enescu, ediția 2013, și apoi a prezentat-o și a inclus-o în premieră mondială în stagiunea londoneză a London Philharmonic Orchestra, pe scena Royal Festival Hall din cadrul Southbank Centre.

Înregistrarea simfoniei enesciene lansată în aceste zile la Londra este cea prezentată pe scena Royal Festival Hall din cadrul Southbank Centre.

Box set-ul de colecție cuprinde în total șapte CD-uri cu numeroase alte înregistrări din programele prezentate de London Philharmonic Orchestra de-a lungul celor zece ani sub bagheta lui Vladimir Jurowski.

Conținutul box set-ului este disponibil spre a fi consultat la acest link, de unde se și poate cumpăra. 

Vladimir Jurowski a deschis Festivalul Enescu 2017 cu Oedipe, de George Enescu, prezentat în varianta concertantă cu proiecții multimedia live într-o interpretare ale cărei ecouri au făcut ocolul presei internaționale. Pe 23 septembrie, cu o zi înainte ca festivalul să se încheie, Vladimir Jurowski a prezentat Oedipe la Londra, pe scena Royal Festival Hall au urcând și Corului Filarmonicii George Enescu și Corul de Copii Radio.

Este parte din misiunea Festivalului Internațional George Enescu să ducă muzica lui George Enescu mai departe în lume, precum și să o prezinte publicului din România în interpretări de excepție.

De-a lungul carierei, dirijorul Vladimir Jurowski a colaborat cu unele dintre cele mai importante instituţii muzicale din lume, printre care prestigioasele Royal Opera House Covent Garden, Teatro La Fenice di Venezia şi Opéra Bastille de Paris. În anul 1999 a debutat la Metropolitan Opera New York.