For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Simina Croitoru | George Enescu Festival
Simina Croitoru

Simina Croitoru

În galeria tinerilor violoniști, Simina Croitoru deține un loc important, binemeritat și unanim apreciat. A început studiile la instrument de la vârsta de cinci ani, împreună cu mama ei, profesorul universitar Ioana Croitoru, și a continuat să lucreze cu Gabriel Croitoru, urmând cursul acestuia în cadrul programelor de licență și masterat la Universitatea Națională de Muzică din București.

În 2020 a obținut o diplomă de doctorat în cadrul aceleiași instituții de învățământ superior. De-a lungul anilor, a câștigat numeroase premii la concursuri naționale și internaționale și a concertat în numeroase spectacole alături de toate orchestrele filarmonice din țară și a colaborat ca solistă cu multe orchestre simfonice din străinătate (Austria, Germania, Finlanda, Mexic, China etc.), precum și în numeroase recitaluri în locuri din România și din străinătate.

Spectacolele ei artistice cuceresc publicul prin bogăția expresivă, prin strălucirea, siguranța de sine și pasiunea lor.

În paralel cu munca ei solo, din 2016 are și activitate didactică. A colaborat cu nume importante din muzică, precum Valentin Gheorghiu, Mihai Ungureanu, Horia Mihail, Cvartetul Transilvaniei, Gabriel Croitoru, Liviu Prunaru și Marin Cazacu.