For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Simon James | George Enescu Festival

Simon James

Profesor cu renume internațional, Simon James a atras atenția la nivel mondial, fiind unul dintre cei mai importanți profesori de vioară din Statele Unite. În lunga sa carieră de interpret, James a fost membru al mai multor orchestre prestigioase, inclusiv Seattle Symphony, Orchestra Simfonică Melbourne și Orchestra Mostly Mozart a Lincoln Center.

În calitate de concertmaestru al Northwest Sinfonia, el poate fi auzit în sute de coloane sonore din filme, TV și jocuri video și a cântat live cu Pearl Jam, Elton John, Billy Joel, A R Rahman și mulți alții. A înregistrat concerte cu Seattle Symphony și Slovak Radio Symphony, alături de care a prezentat în premieră Concertul pentru vioară al lui Richard Englefield.

Studenții lui James au câștigat multe dintre cele mai importante premii din lume, inclusiv Concursul Internațional Menuhin Junior, Concursul Internațional Stradivarius, Concursul Internațional de Coarde Stulberg, Concursul Internațional de Muzică din Vancouver, Concursul Național MTNA și au fost laureați la Spohr, Johansen, Il Piccolo Violino Magico și Concursurile Postacchini.

Ei au apărut de nenumărate ori în emisiunea From the Top de la NPR. Pe lângă concertele susținute alături de toate orchestrele de top din Pacific Northwest, studenții săi au cântat cu orchestrele simfonice din Detroit, Richmond, Utah și Seattle, Filarmonica din Londra și Green Umbrella Series a Filarmonicii din Los Angeles. Au participat la Aspen Music Festival, Morningside Music Bridge, Meadowmount, Starling/Delay Violin Symposium, New York String Orchestra Seminar și festivalurile Academiei Kronberg. Studenții din studioul său au câștigat recent poziții în New York Philharmony, St Louis Symphony și Minnesota Orchestra.