For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Simpozionul Internațional de Muzicologie ”George Enescu” | George Enescu Festival

Simpozionul Internațional de Muzicologie ”George Enescu”

Miercuri 18 septembrie a avut loc, la Palatul Cantacuzino, cea de-a XIX-a ediție a Simpozionului Internațional de Muzicologie ”George Enescu”, reuniune științifică fondată de Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România în 1967, ca parte integrantă a Festivalului și Concursului Internațional ”George Enescu”.

Actuala ediție, organizată în parteneriat cu Muzeul Național ”George Enescu” și cu Universitatea Națională de Muzică București, cu sprijinul ARTEXIM, a oferit ocazia cunoașterii unor diverse și valoroase studii de enescologie, ca și a altor lucrări din diverse genuri muzicologice, de la lexicografie la cronica muzicală, de la istoriografie la analize stilistice.

Printre vorbitori s-au remarcat academicianul Octavian Lazăr Cosma (cu un istoric al Simpozionului), academicianul Cornel Țăranu (care a prezentat noi schițe enesciene completate și restituite vieții de concert), mai mulți profesori universitari din București, oaspeți din Cluj, Iași, Lugoj, Brașov, Ploiești, muzicologi din Grecia, Germania și Marea Britanie.

De maximă actualitatea au fost lucrările ce au avut ca obiect cea mai recentă montare a operei Oedipe, realizată de Achim Freyer în cadrul Festivalului de la Salzburg, în luna august.

Coordonator științific a fost (ca la toate edițiile de după 2010), prof.univ.dr. Mihai Cosma, care a anunțat și iminenta publicare a volumului de Proceedings, care va conține toate comunicările scrise cu acest prilej, prezentate în limba română și într-o limbă de circulație internațională, volum ce va fi tipărit la Editura muzicală, sub egida Muzeului Național ”George Enescu”.

Contacte pentru presă:

simona@festivalenescu.ro, + 40 746. 124. 388

press@festivalenescu.ro, + 07 758. 236. 015

monica.median@dccom.ro, +40 745. 160. 011

 Despre Festivalul Internațional George Enescu

Ajuns la cea de-a XXIV-a ediție, Festivalul Internațional George Enescu se va desfășura în perioada 31 august-22 septembrie 2019. În sălile de concerte din București, vor urca pe scenă peste 2.500 dintre cei mai valoroși muzicieni ai lumii, având 50 de naționalități și vor fi prezentate 84 de concerte și recitaluri. Ediția din acest an a festivalului totalizează 34 de prezențe în premieră în România: 25 de artiști, printre care Marion Cotillard, Kirill Petrenko, Mitsuko Uchida și nouă dintre cele mai bine cotate orchestre din lume.

Ediția 2019 a Festivalului Enescu își așteaptă publicul la Sala Mare a Palatului, Ateneul Român, Sala Radio și la Sala Mică a Palatului la concerte și recitaluri grupate în jurul a șase mari secțiuni: „Mari orchestre ale lumii”, „Concertele de la miezul nopții”, „Recitaluri și concerte camerale”, „Muzica secolului XXI”, „Mozart Week in Residence” și „Forumul Internațional al Compozitorilor”. De asemenea, vor avea loc concerte și evenimente în Piața Festivalului, conferințe, lansări de discuri și de carte, spectacole extraordinare.

Pentru mai multe detalii: https://www.festivalenescu.ro/