For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Sina Kloke | George Enescu Festival

În sezonul 2020/21, Sina Kloke își va continua ascensiunea ca una dintre cele mai promițătoare pianiste de pe scena muzicii clasice internaționale. Născută la Detmold (Germania), Sina Kloke a studiat cu Matti Raekallio (Școala Juilliard), Arbo Valdma (Conservatorul de muzică Köln) și Pavel Gililov (Conservatorul de muzică Köln). Muzicieni de renume precum Karl-Heinz Kämmerling, Elisabeth Leonskaja, Dimitri Bashkirov, Emanuel Axe și Paul Badura-Skoda au influențat substanțial dezvoltarea ei artistică.

Kloke interpretează ca solistă și partener de muzică de cameră (?) la festivaluri și pe scene de renume din întreaga lume. Cele mai importante momente recente includ concerte la Elbphilharmonie din Hamburg, Filarmonica din Köln, Gasteig din München, Tonhalle din Düsseldorf, Semperopera din Dresda, Sala Steinway din Londra și New York, KKL Lucerna, Filarmonica din Cracovia, Rudolf-Oetker -Sala în Bielefeld, Carnegie Hall din New York, Festivalul Eilat din Israel, Festivalul Schleswig Holstein și Festivalul Moritzburg din Dresda. În sezonul următor, Sina Kloke va susține recitaluri la Festivalul Enescu din București, la Teatrul Champs-Élysées din Paris și la Konzerthaus Berlin.

În toamna anului 2016, casa de discuri de muzică clasică Naxos a lansat un album cu Sina Kloke interpretând „Suite pentru pian” de Ralph Vaughan Williams în premieră mondială și „Fantezia pentru pian și orchestră” cu Orchestra de Cameră din New York.

Cel mai recent album al lui Sina „Enescu Piano Works” pe MDG, cu „Pièces Impromptues” și Suita pentru pian nr. 2. de Enescu, a fost întâmpinată de aprecieri critice favorabile la nivel mondial: „O interpretare încântătoare care te face să vrei să auzi mai mult Enescu”. (Pizzicato) „Un CD fascinant.” (Le Monde) Albumul a coincis cu un turneu internațional de recitaluri care include lucrări de Enescu, Brahms și Debussy, cu spectacole în Germania, inclusiv în Hamburg, Köln și München, precum și în Olanda, Elveția și Statele Unite. În ultimii ani, ea și-a diversificat repertoriul, concentrându-se pe anumite opere necunoscute ale romanticilor târzii, precum și pe muzica compozitorilor din secolul XX. Compozitorul newyorkez, Carl Christian Bettendorf, i-a dedicat „Piano Piece V“, care a avut premiera la München în mai 2019.

Sina Kloke încorporează în mod constant programul ei colaborări de muzică de cameră. Partenerii ei includ soliști ai Filarmonicii din Viena, precum și ai Staatskapelle Dresda.

Sina Kloke a primit premii de la „Asociația de muzică germană“, de editorul Schott, Concursul internațional de pian și coarde New York, Concursul internațional de pian din München, International Concerto Competition Hastings/Marea Britanie, Metropolitan International Piano Competition, iar cel mai recent este premiul pentru solist al Orchestrei de Cameră din New York.