For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Sofia Blându | George Enescu Festival

Sofia Blându este în clasa a XII-a la Colegiul Național de Arte „Dinu Lipatti” din București și învață cu profesorul Mircea Marian. A câștigat numeroase premii naționale și internaționale, printre care: Premiul Ludovic Bacs, la Festivalul de Muzică Maghiară, ediția a XVII-a (2021), Premii Mari la competiții internaționale din România (2016-2022), premii I la Olimpiade Naționale de Muzică Instrumentală, premiul III la Competiția ProArt din Ucraina (2016).

Sofia Blându a evoluat pe scenă alături de muzicieni de renume precum Marin Cazacu, Mihaela Martin, Diana Ketler, Răzvan Popovici și Justus Grimm, precum și în diverse ocazii, precum întâlniri ale Clubului Rotary, „Enescu și muzica lumii” sau atelierele SONORO Interferences. A cântat ca solist la Cluj Napoca, București împreună cu Orchestra de Tineret din România și Moldova și cu Deutsches Juristenorchester din Germania. A lucrat cu dirijori de renume, precum Horia Andreescu, Cristian Mandeal, Gabriel Bebeșelea sau Martin Lill. Este membră a Orchestrelor Naționale de Tineret din 2017.

A urmat numeroase clase de măiestrie ale unora dintre cei mai importanți soliști și profesori naționali și internaționali precum: Frans Helmerson, Henri Demarquette, Reinhard Latzko, Valentin Radutiu, Marin Cazacu, Răzvan Suma, Octavian Lup, Christoph Wyneken și Judith Ermert. Sofia Blandu este un ambasador oficial al Academiei Musicale de Villecroze după ce a participat la clasele de măiestrie de violoncel și vioară susținute de Frans Helmerson și Mihaela Martin.

PROGRAM:

Etapă online
Piatti Capriciul op. 25 nr. 7
Bach Suita nr. 6 în re major pentru violoncel solo BWV 1012
Haydn Concertul nr. 1 în do major pentru violoncel și orchestră Hob. VIIb/1
Schumann Adagio și Allegro în la bemol major pentru violoncel și pian op. 70
Debussy Sonata în re minor pentru violoncel și pian L. 135
Ligeti Sonata pentru violoncel solo

Semifinală
Enescu Sonata nr. 2 în do major pentru violoncel și pian op. 26
Prokofiev Sonata în do major pentru violoncel și pian op. 119
Davidov At the Fountain op. 20 nr. 2

Finală
Elgar Concertul în mi minor pentru violoncel și orchestră op. 85