For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Sonya Yoncheva | George Enescu Festival

Soprana Sonya Yoncheva este considerată a fi una dintre cele mai aclamate și interesante interprete din generația sa.

După ce a urmat studii vocale și de pian în orașul natal Plovdiv cu Nelly Koitcheva, și-a obținut masteratul în tehnică vocală la Geneva, studiind cu Danielle Borst. Sonya este o absolventă a Le Jardin des Voix de William Christie. Ea este câștigătoarea Operalia (2010), a primit Newcomer of the Year la ediția din 2015 a Klassik Awards și premiul 2019 Readerțs Award în cadrul International Opera Awards.

Cele mai importante momente ale carierei sale includ noi producții pentru Tosca și Otello la Metropolitan Opera, unde a interpretat, de asemenea, rolurile principale în Luisa Miller, La traviata și Iolanta, Mimì în La bohème și Gilda în Rigoletto; partea principală în Norma (producție nouă) și La traviata, Marguerite în Faust, Antonia în Les Contes d’Hoffmann, Micaëla în Carmen, Mimì și Musetta în La bohème la Royal Opera House Covent Garden; Il pirata (montare recentă) și La bohème (Mimì) la Teatro alla Scala; L’incoronazione di Poppea (producție nouă) la Festivalul de la Salzburg; noi montări ale lucrărilor Médée și La traviata la Staatsoper Berlin; și a lucrărilor Don Carlos, La bohème și Iolanta la Opera din Paris, unde a apărut și în La traviata și Lucia di Lammermoor.

Recent a interpretat Tosca la Wiener Staatsoper, Bayerische Staatsoper și Staatsoper Berlin, La traviata și Siberia la Maggio Musicale din Florența, Médée la Staatsoper Berlin, La bohème (Mimì) la Covent Garden, Il pirata la Teatro Real Madrid, Otello în Baden-Baden și Berlin, Iolanta și Otello la Met; a participat la gala de deschidere a stagiunii 2020 la Teatro alla Scala, a participat într-un recital Met Stars Live in Concert transmis de la Mănăstirea Schussenried, într-un concert de Crăciun găzduit de președintele german și difuzat la televiziunea germană, la Gala Rolex Perpetual Music din Berlin, în Concert de Paris din 2020, precum și în galele și concertele solo din Salzburg, Madrid, Monte-Carlo, Budapesta, Mexico City, Verona și Anvers.

Pentru stagiunea 2021/2022 sunt programate debutul în rolul principal din Manon Lescaut (Staatsoper Hamburg), Anna Bolena (Théâtre des Champs-Élysées Paris), La Gioconda și Fedora (Teatro alla Scala). Va apărea, de asemenea, în rolurile principale din Tosca la Opernhaus Zürich, Iolanta cu Berliner Philharmoniker din Berlin și la Festspielhaus Baden-Baden, Siberia la Teatro Real și Norma la Gran Teatre del Liceu Barcelona. La Met, Sonya va interpreta un recital și rolul Élisabeth de Valois într-un nou Don Carlos, la Staatsoper Berlin un recital și Mimì în La bohème, în timp ce alte concerte solo și recitaluri o vor îndruma spre Paris (Salle Gaveau), Aarhus (Symfonisk Sal), Geneva (Victoria Hall), Atena (Opera Națională Greacă), Barcelona (Palau de la Músca și Gran Teatre del Liceu), Milano (La Scala), Viena (Konzerthaus), Bruxelles (Bozar) și Berlin (Philharmonie).

Sonya Yoncheva înregistrează exclusiv pentru Sony Classical, unde au fost publicate albumele sale solo Paris, mon amour, Handel, The Verdi Album și Rebirth și este ambasador global pentru Rolex.