For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Ștefan Macovei  | George Enescu Festival

ROMÂNIA

Născut pe 10 aprilie 1999, la Nicosia, în Cipru, Ștefan Macovei este masterand în anul I la Academia Națională de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca, la clasa profesoarei Cipriana Gavrișiu, și studiază, de asemenea, cu Vincenzo Balzani la Accademia del Ridotto din Stradella. A obținut Marele Premiu la Concursul Irina Șațchi din Râmnicu Vâlcea, premiul I la Concursul Internațional de Pian de la Milano în 2017, Marele Premiu la Concursul Internațional de Pian Tadini de la Lovere în 2018, premiul III și Premiul Giovanni Turcotti pentru cea mai bună interpretare a unei sonate de Beethoven la Concursul Internațional Valsesia Musica de la Varallo în 2020 și premiul I la Concursul Internațional de Pian César Franck de la Kraainem în 2020.

A participat la cursuri de măiestrie cu Vincenzo Balzani, Leonel Morales, Philippe Raskin, Diana Ketler Anna Fedorova, Benjamin Engeli, Dana Borșan, Viniciu Moroianu, Anton Kernjak, Yuri Bogdanov și Emanuel Rimoldi. Din 2016 este membru al Asociației PianoFriends din Milano, prin intermediul căreia a susținut recitaluri și concerte în Italia, Franța, Spania, Malta, România și Rusia.

PROGRAM:

Etapă online
Bach Preludiul și fuga în do diez minor, Clavecinul bine temperat – Caietul I
Beethoven Sonata nr. 31 în la bemol major op. 110
Chopin Studiul op. 25 nr. 11
Debussy Studiul nr. 11, pour les arpèges composés
Chopin Fantezia în fa minor op. 49

Semifinală
Enescu Sonata nr. 3 în re major op. 24
Schumann Sonata nr. 1 în fa diez minor op. 11
Șostakovici Preludiul și fuga în re bemol major
Ravel La Valse

Finală
Beethoven Concertul nr. 4 în sol major pentru pian și orchestră op. 58