For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Stefan Tarara | George Enescu Festival

Stefan Tarara

Stefan Tarara s-a născut în anul 1986 la Heidelberg, într-o familie de muzicieni şi a debutat pe scenă la vârsta de 4 ani. La frageda vârstă de 10 ani, apăruse deja ca solist al Concertului pentru vioară nr. 2 de Henryk Wieniawski.

În iulie 2007, a fost primit cu entuziasm la debutul său din China, într-un concert cu casa închisă de la Beijing Concert Hall, împreună cu Orchestra Națională Simfonică a Chinei și sub bagheta dirijorului principal En Shao. A fost cel mai tânăr solist care a apărut vreodată alături de această orchestră şi a interpretat Concertul pentru vioară în re major op. 61 de Ludwig van Beethoven.

Stefan Tarara a fost primit cu entuziasm mediatic la Festivalul din Salzburg în 2005, la Festivalul de Muzică Schleswig-Holstein, la Festivalul Internaţional The Next Generation II, la Dilsberger Festival, la festivalul de muzică Heidelberg Spring, la deschiderea EXPO 2000 din Hanovra. A fost invitat la European Youth Festival of the Arts din Paris, la concertul care aniversa 70 de ani de existenţă ai Orchestrei Radio Bucureşti, la deschiderea stagiunii de concerte 2001-2002 din Wałbrzych (Polonia), la Wrocław, Katowice, Kraków, Weimar, Madrid, Lisabona, Paris (Sălile Pleyel şi Gaveau), Mannheim (sălile Rose Garden, Stamitz şi Mozart), Sala Filarmonicii din Berlin şi foarte adesea la Biserica Maicii Domnului din Dresda.

A câştigat premiul I la Concursul Internaţional „George Enescu”, ediţia 2014. Tarara cântă pe o vioară Stradivarius Cremona 1721, pe care a cântat înainte Fritz Kreisler.