For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Conceptul Festivalului Enescu 2019 - Lumea în armonie | George Enescu Festival

Conceptul Festivalului Enescu 2019 – Lumea în armonie

Pentru ediția 2019 a Festivalului Internațional George Enescu, organizatorii au ales ca temă centrală „Lumea în armonie”.

Într-o vreme marcată de dihotomii, Festivalul propune o pauză de meditație și inspirație pe teritoriul muzicii clasice și al sălilor de concerte, acolo unde oameni din toate colțurile lumii, indiferent de origine, statut social, credință, culoare sau gen, cooperează pentru a produce momente de mare intensitate și frumusețe. Muzica este un exemplu perfect despre ce înseamnă să lucrezi împreună în direcția unui obiectiv comun. Este și un exemplu despre cum disonanțele se pot include și armoniza într-un singur text muzical.

„Menirea sfântă a muzicii este să unească sufletele” – spunea George Enescu, iar timpurile de astăzi sunt cele mai potrivite să revizităm vorbele lui, în ediția 2019 a Festivalului care îi poartă numele.

Pentru această ediție, o parte din muzeele și galeriile de artă din zona în care se desfășoară evenimentele pregătesc expoziții dedicate, audiții și concerte. Orchestre și tineri muzicieni și-au propus să îmbrace în muzică spații diverse, partenerii pregătesc proiecte speciale, care să apropie Festivalul de oraș și de un public cât mai divers.

Detaliile tuturor acestor proiecte sunt în curs de stabilire și ar putea evolua în diverse forme pe parcurs, însă ideea centrală rămâne: fiecare, cu stilul, nota, punctul, cheia personală, contribuie la construirea în armonie a unui eveniment muzical excepțional. Festivalul George Enescu aduce la București, o dată la fiecare doi ani, vârfurile mondiale ale muzicii, onorând astfel unul dintre cei mai interesanți și  apreciați compozitori moderni ai lumii, românul George Enescu.