For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Cum poți vizita casele lui Enescu din țară prin realitate virtuală | George Enescu Festival
BeFunky-Collage

Cum poți vizita casele lui Enescu din țară prin realitate virtuală

În premieră, publicul poate vizita câteva dintre casele lui George Enescu din țară prin realitate virtuală, de la Casa din Liveni, la cea din Dorohoi sau la Muzeele din Sinaia și din București.

***

Prin intermediul tehnologiei Gear VR, publicul poate parcurge holurile și camerele, poate interacționa cu obiectele, dar și cu exponatele din colecțiile personale ale compozitorului George Enescu, într-un tur unic prin Casa Memoriala George Enescu din Liveni, Muzeul Memorial George Enescu din DorohoiMuzeul Național George Enescu din Sinaia, dar și prin Muzeul Naținal George Enescu din București, atât Palatul Cantacuzino cât și Casa memorială din incinta Palatului.

Expoziția în Gear VR se numește Enescu 360, este realizată de Samsung în parteneriat cu Muzeul Național George Enescu și include, de asemenea, accesul la câteva documente rare, printre care și Testamentul lui George Enescu.

 

 

 

 

Render_2016-11-04_09-52-04_

Render_2016-11-04_09-54-24_

Începând din această lună, expoziția Enescu 360 este prezentă permanent în cadrul Muzeului Național George Enescu din București. De asemenea, ea este inclusă în aplicația Gear VR Gateway, disponibilă în Oculus Store.

Render_2016-11-04_10-02-47_

Render_2016-11-04_09-57-14_

Render_2016-11-04_09-59-44_

 

De asemenea, în cursul acestei luni, cinci tineri muzicieni de origine română, laureați ai Concursul Internațional George Enescu sunt susținuți în promovarea carierei lor internaționale prin intermediul tehnologiei și a unei inițative unice. Poți alfa detalii despre proiect și despre cum poți să contribui și tu direct de AICI