For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser De la ora 18 începe Finala a Secțiunii Violoncel. Trei tineri violonceliști își urmează visul de a câștiga Concursul Enescu 2016! – George Enescu Festival
finalistii-cu-dirijorul-2

De la ora 18 începe Finala a Secțiunii Violoncel. Trei tineri violonceliști își urmează visul de a câștiga Concursul Enescu 2016!

Cei trei tineri muzicieni calificați în Finală, Anastasia Kobekina (Rusia), Mon-Puo Lee (Spania) și Zlatomir Fung (Statele Unite ale Americii) vor susține concerte de Elgar, Dvořák și Enescu pentru a câștiga Trofeul Concursului Enescu 2016! 

Marele câștigător al Secțiunii Violoncel a Concursului Enescu 2016 va fi anunțat la finalul serii, pe scena Ateneului Român, de către Președintele Juriului Secțiunii Violoncel, reputatul violoncelist David Geringas.

3 sept_Concert deschidere27_fotoCatalinaFilip

Publicul va putea asculta în Finala Secțiunii Violoncel care are loc marți, pe 13 septembrie la Ateneul Român, de la ora 18.00, trei concerte cu orchestră interpretate de cei trei finaliști ai Secțiunii:Concertul pentru violoncel în mi minor op. 85 de Edward Elgar, în interpretarea tinerei violonceliste Anastasia Kobekina (Rusia),Concertul pentru violoncel în si minor op. 104 de Antonín Dvořák, în interpretarea tânărului violoncelist Mon-Puo Lee (Spania) și Simfonia concertantă op.8 de George Enescu, în interpretarea tânărului violoncelist Zlatomir Fung (Statele Unite ale Americii). La pupitrul Orchestrei Filarmonicii George Enescu se va afla dirijorul Alexandre Bloch.

Finala Secțiunii Violoncel va putea fi urmărită în transmisie live și pe site-ul www.festivalenescu.ro, pe TVR 2 și pe Medici TV, precum și pe un ecran în fața Ateneului Român.

Concursul Enescu 2016_Semifinala de Violoncel

Anastasia Kobekina (Rusia) s-a născut pe 26 august 1994. Din 2012, studiază în cadrul Kronberg Academy Masters. A absolvit cursurile de masterat în cadrul Yale University-Master of Music and Master of Musical of Arts. La vârsta de doar 22 de ani, Anastasia Kobekina a concertat atât în calitate de solistă, cât și ca membru în numeroase orchestre, cum ar fi Moscow Virtuosi, Kremerata Baltica, Vienna Symphony Orchestra, Sinfonia Varsovia, National Russian Philharmonic și Mariinsky Theater Orchestra.

Mon-Puo Lee (Spania) s-a născut pe 19 decembrie 1993. A absolvit studiile de licenţă în cadrul Escuela Superior de Música Reina Sofía. Din  2015, studiază în cadrul UDK Berlin. În vârstă de 23 de ani, a colaborat cu diverse orchestre în calitate de solist: Chamber Orchestra of Andrés Segovia, Tonyeong Festival Orchestra, Orquesta Clásica a Santa Cecilia.

Zlatomir Fung (Statele Unite ale Americii)  s-a născut pe 11 aprilie 1999. Are 17 ani și este în ultimul an de studii la secțiunea Muzică de Cameră în cadrul New England Conservatory Preparatory School. În 2010 a fondat, alături de colegii săi, The Mix Quartet. A concertat în calitate de solist alături de orchestre precum Santa Cruz Symphony, The Boston Pops Orchestra, The Peninsula Orchestra, The Grand Rapids Symphony, Symphony Pro Musica și Lausanne Sinfonietta.

Trofeul Concursului Enescu 2016 realizat de artiștii Iulia Năstase și Mihai Băncilă
Între 3 și 25 septembrie, 196 de tineri artiști de pe tot globul vin la București să-și trăiască visul de a deveni mari muzicieni ai lumii, în cadrul ediției 2016 a Concursului Internațional George Enescu. Premiile sunt în valoare totală de 115.000 de euro, la acestea adăugându-se posibilitatea de a interpreta pe scena Festivalului Enescu, precum și premii speciale și oportunități de promovare internațională.
“Visez fără încetare. Cât exist, vreau să cânt” – sunt cuvintele lui George Enescu, pe care ediția 2016 a Concursului Enescu le readuce în lumină, printr-o provocare pe care o lansează atât tinerilor artiști, cât și publicului:“Trăiește-ți visul!”. Suntem suma visurilor noastre, ca indivizi și ca societate. Concursul Enescu 2016 invită la o recunoaștere și celebrare a visurilor care ne duc mai departe, din perspectiva tinerilor artiști selectionați care intră în competiție, precum și din perspectiva publicului care vine să îi susțină în sala Ateneului Român.