For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser De la ora 19 începe Finala Secțiunii Vioară. Trei tineri violoniști își urmează visul de a câștiga Concursul Enescu 2016! – George Enescu Festival
Trofeu (1)

De la ora 19 începe Finala Secțiunii Vioară. Trei tineri violoniști își urmează visul de a câștiga Concursul Enescu 2016!

 

Cei trei tineri muzicieni calificați în Finală, Erzhan Kulibaev (Kazahstan), Gyehee Kim (Coreea de Sud) și Donghyun Kim (Coreea de Sud) vor susține concerte de Ceaikovski și de Beethoven pentru a câștiga Trofeul Concursului Enescu 2016! 

Câștigătorul Premiului I al Secțiunii Vioară a Concursului Enescu 2016 va fi anunțat la finalul serii, pe scena Ateneului Român, de către Președintele Juriului Secțiunii Vioară, cunoscutul violonist francez Pierre Amoyal.

Publicul va putea asculta în Finala Secțiunii Vioară care are loc luni, pe 19 septembrie la Ateneul Român, de la ora 19.00, trei concerte cu orchestră interpretate de cei trei finaliști ai Secțiunii: Ceaikovski – Concertul pentru vioară în Re Major op. 35 în interpretarea violonistului Erzhan Kulibaev, Ceaikovski – Concertul pentru vioară în Re Major op. 35 în interpretarea tinerei violonistei Gyehee Kim și Beethoven – Concertul pentru vioară în Re Major op. 61 în interpretarea tânărului violonist Donghyun Kim. La pupitrul Orchestrei Filarmonicii George Enescu se va afla dirijorul Christoph Poppen.

Finala Secțiunii Vioară va putea fi urmărită în transmisie live și pe site-ul www.festivalenescu.ro, pe site-ul TVR 2 și pe Medici TV, precum și pe un ecran mare amplasat în fața Ateneului Român.

Violonistul Erzhan Kulibaev (Kazahstan) are 29 de ani și a urmat studiile la Madrid. A susţinut concerte şi recitaluri în calitate de solist cu orchestre precum Polish Chamber Philharmonic și Poznan Philharmonic Orchestra. Are deja în palmaers premii la două concursuri internaționale de anvergură – Premiul I la Concursul Paul Hindemith și Premiul al V-lea la Concursul Henryk Wieniawski.

La doar 23 de ani, violonista Gyehee Kim (Coreea de Sud) a concertat alături de ansambluri orchestrale precum Russian Symphony, Torun Symphony, Gnessin Academy of Music și Bulgaria Pleven Philharmonic. Studiază la Seoul National University. Este deja câștigătoare a Premiul al II-lea la Torun International Violin Competition (2016) și a Premiului al III-lea la prestigioasa Tchaikovsky Competition for Young Musicians (2014).

Cel mai tânăr concurent înscris la Secțiunea Vioară în cadrul Concursului Enescu 2016, Donghyun Kim (Coreea de Sud) are 16 ani și studiază la Universitatea Națională de Arte din Coreea. A evoluat ca solist în compania unor orchestre precum Incheon Philharmonic Orchestra și Suwon Philharmonic Orchestra. Deține Premiul I la Concursul Internațional pentru tineri muzicieni Tchaikovsky (2015) și Premiul I la Concursul Internațional Leopold Auer (Sankt Petersburg, 2014).

Între 3 și 25 septembrie, 196 de tineri artiști de pe tot globul vin la București să-și trăiască visul de a deveni mari muzicieni ai lumii, în cadrul ediției 2016 a Concursului Internațional George Enescu. Premiile sunt în valoare totală de 115.000 de euro, la acestea adăugându-se posibilitatea de a interpreta pe scena Festivalului Enescu, precum și premii speciale și oportunități de promovare internațională.

“Visez fără încetare. Cât exist, vreau să cânt” – sunt cuvintele lui George Enescu, pe care ediția 2016 a Concursului Enescu le readuce în lumină, printr-o provocare pe care o lansează atât tinerilor artiști, cât și publicului:“Trăiește-ți visul!”. Suntem suma visurilor noastre, ca indivizi și ca societate. Concursul Enescu 2016 invită la o recunoaștere și celebrare a visurilor care ne duc mai departe, din perspectiva tinerilor artiști selectionați care intră în competiție, precum și din perspectiva publicului care vine să îi susțină în sala Ateneului Român.