For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser "Pastorale-Fantaisie" de Enescu va fi interpretată de Filarmonica "Transilvania", la Musikverein | George Enescu Festival
img

„Pastorale-Fantaisie” de Enescu va fi interpretată de Filarmonica „Transilvania”, la Musikverein

Filarmonica „Transilvania”, orchestră invitată la Festivalul George Enescu 2017, va interpreta „Pastorale-fantaisie pour petit orchestre” (1899) de Enescu, în premieră austriacă, la Sala Mare a Musikverein, în data de 30 noiembrie, la ora 19:30.

La Viena, George Enescu a studiat cu Ernst Ludwig (pian), Robert Fuchs (compoziţie) şi Joseph Hellmesberger jun. (vioară), în perioada 1888-1894.

Concertul susținut de Orchestra Filarmonicii de Stat „Transilvania” împreună cu pianista Alexandra Dariescu va deschide seria de evenimente organizate de Institutul Cultural Român de la Viena cu prilejul aniversării Centenarului României Moderne.

„Pastorale-fantaisie”, lucrare scrisă de George Enescu, la Paris, a fost cântată o singură dată în timpul vieții compozitorului. După 118 ani de la premiera lucrării, dirijorul principal al Orchestrei Filarmonicii de Stat „Transilvania”, Gabriel Bebeşelea a readus în atenția publicului această operă enesciană.

Programul concertului susținut, la Viena, de Filarmonica „Transilvania” cuprinde, pe lângă „Pastorale-fantaisie” (1899), Simfonia I în Mi bemol major op. 13 (1905) de Enescu, Concertino în stil clasic pentru pian şi orchestră op. 3 (1936) de Lipatti şi Concertul pentru pian şi orchestră în La minor op. 16 (1868) de Grieg.

Iubitorii de muzică se pot bucura de acest concert organizat, în capitala Austriei, de Institutul Cultural Român de la Viena, cu ocazia Zilei Naționale a României.

Biletele pot fi rezervate la adresa [email protected]