For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Takamori Arai | George Enescu Festival

JAPONIA

Takamori s-a născut în Nagoya, Japonia pe 25 octombrie 1990. În 2021, Takamori a câștigat premiul I al Ibla Grand Award Japonia prin decizia unanimă a juriului. În calitate de câștigător al competiției, a fost invitat pentru a interpreta la Carnegie Hall din New York și la festivalul de muzică Ibla din Ragusa, Italia. Ikuko Kawai, violonist, membru al juriului a răspuns într-un interviul după ceremonie „Sunetul produs de vioara lui îmi amintește de sunetul unor discuri de vinil grozave cu violoniști din secolul trecut. Sunt foarte fericit că a câștigat prima competiție memorabilă și sunt sigur că asta face ca această competiție să conducă la o direcție bună în viitor.”

A studiat cu Dr. Eduard Schmieder la Boyer College of Temple University din Philadelphia, fiind beneficiarul unei bursei complete. Înainte de a veni la Philadelphia, a absolvit Universitatea de Arte din Tokyo cu cel mai bun punctaj și a primit premiul Acanthus Music pentru o astfel de realizare remarcabilă. De-a lungul anilor de facultate a studiat cu Prof. Takashi Shimizu, Prof. Sungsic Yang, Prof. Eszter Perenyi, Prof. Dongsuc Kang și Prof. Pierre Amoyal. A fost selectat de nenumărate ori ca solist pentru a cânta cu orchestra simfonică a universității și a cântat sub bagheta unor dirijori precum prof. Kazuki Sawa, prof. Douglas Bostock și prof. Ken Takaseki.

În 2014 a fost selectat ca solist al Musical Activity Supporting System de către YAMAHA Music Foundation și a fost invitat la multe concerte și festivaluri de muzică, cum ar fi Festivalul iPalpiti din California, în fiecare vară. A câștigat numeroase concursuri naționale și internaționale, inclusiv premiul celei de-a IV-a ediții a Concursul de muzică din Japonia în 2010, semifinalist al Concursului Internațional de vioară Bartok 2017. În prezent, este violonist asociat al Universității de Muzică Musashino din Tokyo.

PROGRAM

Etapă online
Bach Grave și Fugă din Sonata în la minor pentru vioară solo
Mozart Concertul nr. 4 în re major pentru vioară și orchestră K. 218 (partea I cu cadență)
Beethoven Sonata nr. 8 în sol major pentru vioară și pian op. 30 nr. 3
Enescu „Lăutarul” din Suita Impresii din copilărie op. 28
Paganini Capriciul nr. 1

Semifinală
Ravel Sonata nr. 2 în sol major pentru vioară și pian
Enescu Sonata nr. 2 în fa minor pentru vioară și pian op. 6
Ysaÿe Capriciul după Studiul în formă de vals de Camille Saint-Saëns

Finală
Brahms Concertul în re major pentru vioară și orchestră op. 77