For full functionality of this page it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser Tang Zhe | George Enescu Festival

Tang Zhe

Născut în China, Zhe Tang a început studiile la Conservatorul din Shanghai la vârsta de doisprezece ani. După absolvire, și-a continuat studiile în Statele Unite și a obținut doctoratul în muzică la Eastman School of Music, unde a predat și a lucrat ca asistent al profesorului Barry Snyder. În 2003,  Zhe Tang a devenit unul dintre cei mai tineri profesori de pian de la Conservatorul din Shanghai. Pe lângă funcția de profesor, el a fost numit decan adjunct al Conservatorului, director de educație și cercetare în departamentul de pian, președintele departamentului de pian al școlii generale afiliate Conservatorului din Shanghai, președinte al Societății Pianiștilor Profesioniști din Shanghai, director artistic al Institutului și Festivalului Internațional de Pian din Shanghai și director artistic al Spring International Piano E-Competition.

De-a lungul carierei sale a primit numeroase premii, între care medalia de argint la Concursul Internațional de Pian Edvard Grieg din Norvegia și premiul I la Concursul de Pian Kosciuszko Chopin. A fost bursier al Fundației Adele Marcus, poziție care i-a facilitat susținerea mai multor concerte în Statele Unite. La Eastman School of Music, i s-a acordat o bursă de la Fundația Liberace și a obținut Certificatul de Interpret.

În ipostaza de solist, a colaborat cu numeroase orchestre și cu dirijori precum Jahja Ling, Mitchell Arnold, Fusao Kajima. Concertele lui Zhe Tang cu Orchestra Filarmonicii din China și cu Orchestra Simfonică din Shanghai au fost difuzate de Televiziunea și Radiodifuziunea Națională Chineză, ajungând la aproximativ 900 de milioane de oameni. A interpretat în premieră, în America, Concertul nr. 2 pentru pian și violă de Alexander Tchaikovsky. A susținut recitaluri solo în Statele Unite, Europa și Orientul Îndepărtat. Concertele sale au fost transmise la radio și televiziune, de posturi precum BBC, NBC, Televiziunea și Radioul Național Chinezesc, Televiziunea Națională Poloneză, Televiziunea Orientală, WQXR din New York, WFMT din Chicago.

Fiind unul dintre pianiștii și pedagogii cei mai importanți ai Chinei, Zhe Tang a susținut cursuri de măiestrie și prelegeri la multe universități, conservatoare, școli de muzică, festivaluri din China, Europa și Statele Unite. Mulți dintre studenții săi au câștigat premii importante la concursuri naționale și internaționale. Este un membru frecvent în juriul concursurilor de pian, participând, în această postură, la Concursurile din Cleveland, Gina Bachauer, Bösendorfer, Hilton Head, Mozart și la toate concursurile importante naționale din China. De asemenea, a organizat concursuri, festivaluri și a contribuit în rolul de consilier la activitatea a peste douăzeci de universități și organizații muzicale din China. Recent, a primit o serie de distincții – printre care Marele premiu pentru excelență în predare acordat de guvernul chinez – și a fost prezentat pe coperta Piano Artistry – cea mai importantă revistă dedicată pianului din China.